Index / Hobby's, Games & Toys / Zoutzuur Chrome Removal

Share This Post

Hobby's, Games & Toys

Zoutzuur Chrome Removal

Zoutzuur is een verdunde vorm van zoutzuur, die kan worden gevonden in de maag. Zoutzuur is bedreven in het verwijderen van chroom, maar het heeft wel enkele beperkingen. Als u wilt zoutzuur te gebruiken om chroom te verwijderen, zijn er een aantal s

AdvertisementZoutzuur is een verdunde vorm van zoutzuur, die kan worden gevonden in de maag. Zoutzuur is bedreven in het verwijderen van chroom, maar het heeft wel enkele beperkingen. Als u wilt zoutzuur te gebruiken om chroom te verwijderen, zijn er een aantal specifieke procedures die u moet volgen om ervoor te zorgen dat u het onderliggende materiaal of je lichaam niet zal beschadigen. Zodra dit is gebeurd, kan het object waarvan u de chromen verwijderd worden replated.

acid Beperkingen

Vele verchroomd metalen zijn samengesteld uit chroom, nikkel en zink of koper. De zink of koper is in het hart van het metaal, het nikkel rond dat. Het chroom is typisch een dunne laag rond het nikkel tot extra glans en roestbestendigheid toevoegen object. Zoutzuur kan eten in chroom en zink, maar het heeft niet veel effect op nikkel. In sommige gevallen, wanneer het chroom van het nikkel wordt verwijderd, is het bijna onmogelijk te zeggen dat er iets werd verwijderd. Verwijderen van de chroom kunnen ook snel ingesteld rust in sommige metalen zoals staal, die schadelijk kunnen zijn voor het artikel als niet onmiddellijk behandeld veroorzaken.

Voorbereiding

Voordat u begint met de chroom-verwijdering, zorg ervoor dat uw doelen voor het verwijderen van de chromen niet zal worden verwend door blootgesteld nikkel. Als u van plan bent om het object te schilderen, wilt u misschien een andere koers van actie te kiezen. Je moet er ook voor zorgen dat je basis materiaal is niet iets dat kan worden gegeten door zoutzuur, zoals plastic, rubber of zink.

Verwijder de verchroomde objecten vanuit grotere voorwerpen die kunnen worden beschadigd door het zuur. Verplaats de chrome stukken om een ​​goed geventileerde ruimte, of buiten. Sta niet toe dat zuur op planten, dieren of mensen te krijgen.

Werkwijze

In de meeste gevallen kunt u een concentratie van 100 procent zoutzuur te gebruiken. U kunt echter eerst willen om het zuur met water te verdunnen tot 1/2 sterkte, of zelfs 1/3 sterkte, voor de veiligheid. Verdunning van het zuur wordt, zal deze minder effectief, maar het kan nog sterk genoeg om alle chroom verwijderen. Zorg ervoor dat chemisch bestendige handschoenen, bril en een masker te dragen bij het werken met zoutzuur. Spoel het object met water om het zuur te verwijderen.

Als het object klein is, kun je het laten vallen in het zuur. Wacht tot het object stopt met borrelen en trek het uit. De chromen moet worden verwijderd. Als het object te groot is voor deze methode, dan blijven wrijven het zuur op het oppervlak van het voorwerp tot het niet meer bellen. Om roestvorming te voorkomen, volg deze strippen onmiddellijk met verf of andere metalen beplating. Gooi zoutzuur in een gevaarlijk afval faciliteit.

Share This Post