Index / Elektronica / Zijn Uw Social Media berichten "Stalker Bait"?

Share This Post

Elektronica

Zijn Uw Social Media berichten "Stalker Bait"?

Vorige week hebben we laten zien hoe de EXIF-gegevens ingebed in foto's kunnen lokaliseren, waar een foto is genomen - en hoe om het te verwijderen. Deze week laten we u zien hoe uw mobiele apparaten coderen locatiegegevens in je social media bericht

AdvertisementVorige week hebben we laten zien hoe de EXIF-gegevens ingebed in foto's kunnen lokaliseren, waar een foto is genomen - en hoe om het te verwijderen. Deze week laten we u zien hoe uw mobiele apparaten coderen locatiegegevens in je social media berichten, die net zo eng kan zijn.

Kon Pinterest leiden kruipt rechtstreeks naar uw voordeur? Kon tweets door uw goedbedoelende tante in gevaar brengen van uw kinderen? Kan de pervert in de straat gebruiken Instagram een ​​vogelvlucht van uw persoonlijke leven? Schokkend, als je een mobiel apparaat gebruiken om te posten op deze en andere sociale media platformen, is het antwoord misschien wel ja zijn.

Veel mobiele apparaten zoals de iPhone en Android-telefoons worden geleverd met geolocatie ingeschakeld, waarmee social media apps ook uw GPS-coördinaten met uw berichten. Volgens het Pew Internet en American Life Project, in 2013, 30% van de volwassen gebruikers van sociale media gezegd dat ze had opgezet ten minste één van hun social media-accounts om deze gegevens op te nemen.

Als je hebt ingeschakeld locatie service in uw social media apps, mag u niet beseffen dat elke tweet, post, en bij te werken die u maakt zou kunnen onthullen uw exacte adres. De stalking potentieel van deze is afschuwelijk.Als je dit niet weet, je bent niet alleen. U denkt misschien dat Apple mede-oprichter Steve Wozniak zou een aanwijzing te hebben, maar deze tech-savvy kerel is niet op de hoogte van de loer dreiging - of misschien is hij gewoon niet schelen.

De 'Woz' blijkbaar location services ingeschakeld op zijn mobiele apparaten, dus als hij berichten op social media, kunnen we zijn bewegingen met behulp van het Onderwijs Privacy Project 'Ready or Not?' App te volgen.

Deze app, gemaakt door de International Computer Science Institute aan UC Berkeley, laat zien hoe de locatie en tijdstempel metadata uit zijn berichten kunnen worden gebruikt om Wozniak te lokaliseren en maak gevolgtrekkingen over zijn gedrag.Merk op dat wanneer we de stekker Wozniak's twitter account in de app, kunnen we zien waar hij is geweest in de wereld, de dagen en tijden is hij er geweest, en hoe vaak hij rapporten uit die gebieden. Gewapend met die informatie, iemand die te ontmoeten met hem kon hem en zijn gezin te richten -of ze konden weten wanneer kom langs voor een huisbezoek als hij niet in de buurt.Griezelige nieuwe 'diensten' als paddestoelen uit uw onbedoelde GPS-gegevens delen

Het was slechts een kwestie van tijd voordat iemand al deze GPS-gegevens met Google Maps gecombineerd om de ultieme stalker instrument te creëren. Een bedrijf genaamd Echosec heeft dat wel gedaan, met een verontrustende nieuwe dienst die social media berichten afkomstig van een heel land, een school, of zelfs een familie thuis lokaliseert. Om een ​​gevoel van hoe dit uit te spelen in je eigen gemeenschap te krijgen, een kijkje nemen op een kaart van uw buurt via de Echosec publiek app.

website Echosec's heeft van "de werkelijke zoekresultaten ... rond militaire bases, scholen, industriële installaties, overheidsgebouwen, etc", maar erkent dat de "gevolgen van deze technologie ... zijn enorm." (lijkt een understatement voor ons.)In onze eigen testen, waren we in staat om te lokaliseren en te isoleren openbare scholen, parken en huizen op een kaart en bekijken social media berichten gemaakt van deze locaties. Posten opgenomen foto's van kinderen, liefde nota's, reisplannen, dronken feesten, en andere gevoelige informatie geplaatst door leraren, ouders en kinderen - waarvan vele de volledige namen van de afgebeelde personen.

Stel je voor vreemden met de mogelijkheid om deze informatie om kinderen te identificeren als ze thuis het hoofd van school of lopen naar het plaatselijke park. Met behulp van gegevens uit geotagged berichten, kon kruipt kids noemen bij naam en lokken ze met gedetailleerde kennis over hun ouders, huisdieren, en vakantie plekken.

Bescherm jezelf en de degene die je liefde

Nu we de bejeebers uit je bent bang, we hopen dat uw volgende stap is om locatie-diensten op je social media accounts en mobiele apparaten uit te schakelen. We bieden onderstaande links van Onderwijs Privacy en populaire social media diensten aan u door het proces.

Aanwijzingen voor specifieke apparaten:

• iPhone
• Android
• Camera apps op Android, BlackBerry, iPhone of Windows phone
• Twitter locatiediensten FAQ
• Facebook locatie basics

Neem even de tijd nu om deze eenvoudige wijzigingen aan te brengen, en de volgende keer dat je post op sociale media of upload een foto, kunt u gemakkelijker erop vertrouwen dat je niet per ongeluk onthullen gegevens die u en anderen in gevaar zou kunnen brengen.

Tot de volgende keer,

Katherine & Liz

Doe mee aan de privacy revolutie door over te schakelen naar StartPage.com de private zoekmachine, en het gebruik van StartMail.com versleutelde e-mail, beide projecten Katherine heeft geholpen ontwikkelen. U kunt vangen Katherine op radio dagelijks om www.kmashow.com. En alsjeblieft onze boek, Spychips, lees voor meer informatie over privacy binnenvallen technologie en hoe om het te verslaan leren.

Foto credits: myillo / iStock.com, Al Luckow / Wikipedia, TeachingPrivacy.com, Echosec.net

Share This Post