Index / Tuin / Zijn cederbomen giftig voor honden?

Share This Post

Tuin

Zijn cederbomen giftig voor honden?

Een bijzonder bladverliezende soorten, bekend als de witte ceder, Indische Sering, is giftig voor honden. Het heeft verschillende andere namen: de Ceylon ceder, kraal boom, Japanse kraal boom, China bal boom, paradijs boom, Perzische lila, trots-van-

Advertisement

Een bijzonder bladverliezende soorten, bekend als de witte ceder, Indische Sering, is giftig voor honden. Het heeft verschillende andere namen: de Ceylon ceder, kraal boom, Japanse kraal boom, China bal boom, paradijs boom, Perzische lila, trots-van-India, chinaberry boom en de Texas paraplu boom. Hoe ook genaamd, kunnen honden behoorlijk ziek worden na inname van een deel van een witte ceder en het kan zelfs leiden tot de dood.

potentieel

De witte ceder chemicaliën bekend als meliatoxins. Bepaalde delen van de boom zijn giftiger dan andere. De bessen zijn het meest giftig, maar de schors, bloemen en bladeren bevatten giftige stoffen ook.

effecten

Symptomen geassocieerd met de inname van de witte ceder zijn overmatige speekselvloed, depressie, diarree en braken. Honden kunnen ook neurologische symptomen zoals zwakte, toevallen en zelfs de dood vertonen. Honden die witte ceder boom bessen, schors, bloemen of bladeren inslikken dient onmiddellijk te worden genomen om een ​​dierenarts, zelfs voordat de symptomen aanwezig zijn, voor een juiste diagnose en behandeling.

Preventie / Solution

Let altijd op uw hond, terwijl hij zich buiten als je witte ceder bomen in uw tuin, vooral in de herfst wanneer bessen en bladeren beginnen te vallen op de grond. Puppies zijn meestal meer nieuwsgierig dan oudere honden en moeten nauwgezet worden gevolgd. Verwijdering van giftige bomen en planten in uw tuin is de beste bescherming tegen accidentele inname.

Share This Post