Index / Tuin / Ziekten van de nectarine Fruit Tree

Share This Post

Tuin

Ziekten van de nectarine Fruit Tree

Nectarine fruitbomen kan gedijen in de eigen tuin met zorg en nauwkeurige observatie van de symptomen van veel voorkomende ziekten waarvan bekend is dat steen fruitbomen beïnvloeden. Die tot dezelfde cultivargroep perziken, nectarines fruitbomen en b

AdvertisementNectarine fruitbomen kan gedijen in de eigen tuin met zorg en nauwkeurige observatie van de symptomen van veel voorkomende ziekten waarvan bekend is dat steen fruitbomen beïnvloeden. Die tot dezelfde cultivargroep perziken, nectarines fruitbomen en boomgaarden kunnen ziekten zoals perzik leaf curl, bacteriële vlek, bruinrot, meeldauw en schurft ervaren.

Peach Leaf Curl Disease

De perzik leaf curl ziekte veroorzaakt de bladeren te krullen, rood en tuit, volgens de Universiteit van Georgia Cooperative Extension artikel, "Home Garden:. Peaches & Nectarines" De ziekte kan beïnvloeden hele bladeren of welke vlekken op de bladeren. Andere opvallende symptomen zijn bladeren draaien een poederachtige grijze kleur van sporen die te vormen, volgens de Universiteit van Rhode Island Greenshare Factsheet, "Peach Leaf Curl." "Kort daarna, de bladeren geel of bruin en neerzetten", zegt de Greenshare Factsheet.

bacteriële Spot

Bacteriële spot, een ziekte die kan beïnvloeden nectarinebomen, verschijnt "rood-paarse vlekken met witte centers" op de bladeren die uitvallen, waardoor een holey uiterlijk volgens de Georgia Cooperative Extension. Veroorzaakt door Xanthomonas pruni, bacteriële spot zal ook leiden tot de nectarine boombladeren naar geel en vallen af. De ziekte Ook kan de boom verzwakken en de vruchtgrootte verminderen, volgens het artikel. Wanneer de nectarine fruit geïnfecteerd raakt, heeft het "kleine donkere vlekken die lijkt op open wonden in plaats van de fluweelachtige ziet kenmerk van perzik schurft," het Georgia Cooperative Extension schrijft, en als de infectie verergert, zal de nectarine fruit schil kraken.

Brown Rot

Nectarinebomen getroffen door bruinrot eindigen met een beschadigde scheuten, fruit en bloemen. De Georgia Cooperative Extension legt uit dat de bloemen verwelken en bruin, terwijl de scheuten kankers kan zijn langwerpig op hen. Bruinrot "kunnen de bloesems en de ontwikkeling of rijpend fruit te vallen en zelfs kankers op kleine takjes vormen", aldus de Universiteit van Missouri Uitbreiding in het artikel, "Thuis Fruitteelt. Perziken en nectarines Culture" Symptomen van geïnfecteerde nectarine fruit onder andere bruine vlekken en gevallen fruit dat rotten op de grond of fruit dat opdroogt en ziet er "gemummificeerd" op de boom, de Georgia Cooperative Extension schrijft.

Schurft

Wanneer nectarinebomen hebben schurft, de vrucht verschijnt "1/8-inch diameter groen-bruin tot zwarte vlekken" in de buurt van de stengel, volgens de Georgia Cooperative Extension. In het Georgia Cooperative Extension "Diagnostic Guide to Common Thuis Orchard Ziekten," onderzoekers verklaren dat de ziekte kan ook van invloed op de takken van de bomen, waardoor de donkerrode laesies. Schurft kan ook van invloed op de bladeren, waardoor "small (1/4 inch), ronde, en geel-groen tot geel-bruine vlekken" aan de onderzijde van het blad, volgens de Universiteit van Rhode Island Greenshare Factsheet "Stone Fruit Ziekten: schurft. "

echte meeldauw

Meeldauw, een andere gemeenschappelijke nectarine boom ziekte, veroorzaakt een witte, echte meeldauw op het fruit. Landbouw deskundigen met de boom Fruit Research and Education Center aan de Universiteit van West Virginia in Kearneysville zeggen dat de ziekte, veroorzaakt door een schimmel, kan fruit kwaliteit te verminderen, waardoor het verlies. Net als de perzik leaf curl en vaatziekten, kan meeldauw bladeren veroorzaken op de nectarine boom vervormd te zijn en vallen af. Daarbij mag takjes onvolgroeide geworden en knoppen kunnen sterven, volgens de WVU Tree Fruit Research and Education Center artikel "echte meeldauw." Telers kunnen fungicide sprays om de ziekte te elimineren, en het sproeien van de "bloemblad val stage" elke 10 tot 14 dagen "tot de put verharding stage" kan helpen, volgens het artikel Center.

Share This Post