Index / Gezondheid / Ziekten met een sterke urinegeur

Share This Post

Gezondheid

Ziekten met een sterke urinegeur

Voedsel, medicijnen en vitaminen kan invloed hebben op zowel de geur en de kleur van je urine. Een verandering in uw urine geur is meestal slechts tijdelijk en niet altijd een teken van een onderliggend probleem. Een sterke, fout of zoete geur die la

AdvertisementVoedsel, medicijnen en vitaminen kan invloed hebben op zowel de geur en de kleur van je urine. Een verandering in uw urine geur is meestal slechts tijdelijk en niet altijd een teken van een onderliggend probleem. Een sterke, fout of zoete geur die langer duurt dan een paar dagen, maar mag niet worden genegeerd. Bepaalde ziekten, metabole stoornissen en zelfs bacteriën kunnen de geur van urine te veranderen. Als uw urine heeft een sterke geur aanwezig dan is het het beste contact opnemen met uw huisarts. Uw arts zal in staat zijn om een ​​analyse van de urine of urine cultuur uit te voeren en behandelen je op basis van de resultaten.

Maple Syrup Urine Disease

Maple syrup urine ziekte als een erfelijke stofwisselingsziekte waarbij uw lichaam niet in staat is bepaalde eiwitten af ​​te breken. De ziekte komt voor wanneer een defect wordt gevonden in het gen produceren van het enzym dat zorgt voor het lichaam om bepaalde aminozuren die zich ophopen in het bloed, zoals isoleucine, valine en leucine breken.

Symptomen zijn onder meer een maple syrup geur aan uw urine, epileptische aanvallen, eetproblemen, overgeven en vermoeidheid. Indien onbehandeld, kan de maple syrup urine ziekte leiden tot komen, neurologische schade en dood.

De gebruikelijke behandeling voor deze ziekte is het vermijden van voedingsmiddelen met een hoog eiwit.

fenylketonurie

Fenylketonurie PKU, treedt een verandering in DNA. De verandering veroorzaakt een tekort aan het enzym dat nodig is voor het lichaam af te breken het aminozuur fenylalanine. Hierdoor fenylalanine zich op in het lichaam.

De symptomen van fenylketonurie onder meer een sterke, muffe urinegeur, huiduitslag, toevallen, tremoren en hyperactiviteit. De behandeling van deze ziekte omvat een streng dieet dat uw inname van melk, vis, eieren, bonen, noten en chocolade wordt beperkt. Uw arts kan ook het geneesmiddel Sapropterine voorschrijven om te helpen de behandeling van fenylketonurie.

diabetische ketoacidose

Diabetische ketoacidose doet zich voor wanneer er te weinig insuline aanwezig in je lichaam is. Als uw lichaam onvoldoende insuline heeft, glucose niet in staat is om energie voor je cellen. Wanneer dit gebeurt, zal uw bloedsuikerspiegel stijgen en breken vet om energie te leveren. Wanneer je lichaam vet afbreekt, produceert het een giftige zuur bekend als ketonen.

De symptomen van diabetische ketoacidose is voorzien van een sterke geur aan uw urine, fruitige geur uw adem, braken, misselijkheid, maagpijn, droge mond, hoofdpijn, snelle ademhaling, flush gezicht en droge huid. Indien onbehandeld, kan diabetische ketoacidose leiden tot een losse van bewustzijn en de dood. De behandeling omvat insulinetherapie, elektrolyten vervanging en vloeistof vervanging.

Urineweginfectie

Urineweginfectie, of UTI, is een veel voorkomende infectie die begint in uw urinewegen. UTIs komen vaker voor bij vrouwen dan bij mannen en zijn meer pijnlijk en vervelend dan levensbedreigend. Ernstige problemen kunnen ontstaan, maar als de UTI verspreidt naar de nieren.

Voorkomende symptomen van een urineweginfectie een sterke geur en branden tijdens het urineren, een aanhoudende drang tot urineren, en bloed in de urine. Deze infecties worden meestal behandeld met antibiotica.

Share This Post