Index / Huisdieren / Ziekten die aanval het zenuwstelsel bij honden

Share This Post

Huisdieren

Ziekten die aanval het zenuwstelsel bij honden

Ziekten die het centraal zenuwstelsel aantasten bij honden zijn genetische aandoening die de hersenen of het ruggenmerg kan aanvallen. Deze ziekten zijn lichamelijke klachten dat de eigenaren direct, of naarmate de ziekte vordert zal merken gemarkeer

AdvertisementZiekten die het centraal zenuwstelsel aantasten bij honden zijn genetische aandoening die de hersenen of het ruggenmerg kan aanvallen. Deze ziekten zijn lichamelijke klachten dat de eigenaren direct, of naarmate de ziekte vordert zal merken gemarkeerd. Eigenaren merken een plotselinge verandering in het gedrag van een hond, het vermogen om te lopen of temperament, moet onmiddellijk een dierenarts te raadplegen.

cerebellaire Hypoplasie

Deze aandoening komt het meest voor bij pups en wordt geassocieerd met infectie door het herpesvirus. Symptomen leiden tot een tremor in het hoofd van de pup, dat is meer uitgesproken wanneer het dier probeert te bewegen, voeding, of af te spelen. Deze staan ​​bekend als "intentietremor" als het hoofd wobble drastisch toeneemt wanneer de puppy "is van plan" om iets te doen. Een puppy met deze ziekte van het zenuwstelsel kan ontwikkelen normaal eten en wandelen gewoonten. Er is geen bekende behandeling voor de ziekte.

Epilepsie

Epilepsie is een aandoening van het centrale zenuwstelsel die resulteert in regelmatige aanvallen bij honden. Symptomen, kan periodieke stuiptrekkingen op elk moment verschijnen tussen zes maanden en vijf jaar oud. Voordat een aflevering van de hond bang en nerveus kunnen worden weergegeven. Hij kan tempo, proberen grotere hoeveelheden van de aandacht, of gewoon te verbergen. De ziekte wordt goed gecontroleerd door medicatie, hoewel geen behandeling bestaat. Zelfs onder de medicatie van de hond kan blijven zeldzaam aanvallen ervaren.

Horner's Syndroom

Horner's Syndroom is de naam voor een aantal symptomen die zich voordoen in het gezicht van de spieren van een hond. Sympathische zenuwen verliezen het vermogen om spiergroepen te stimuleren door middel van ziekte of lichamelijk letsel, wat resulteert in hangende oogleden, kleine pupilgrootte, ingevallen ogen en verwijding van de bloedvaten aan de aangedane zijde van het gezicht. Symptomen van de ziekte worden behandeld met speciale oogdruppels, hoewel de onderliggende oorzaak van het probleem dan niet behandelbaar.

Diskospondylitis

Deze ziekte treft de wervels en de schijven daartussen. Een bacteriële of schimmelinfectie veroorzaakt zwelling, samendrukking van de wervels, en ontsteking die langzaam onder druk zet ruggenmerg van de hond. Deze compressie van het ruggenmerg kan een ernstig risico voor de functies van het zenuwstelsel van een hond vormen. Eigenaren zullen merken een besmette hond huiverig geworden om vertonen symptomen van depressie, zoals lusteloosheid en onwil om te spelen en uit de weg contact met zijn rug springen of rennen, gewicht te verliezen, lopen een koorts. Botinfecties zijn moeilijk te behandelen. Therapie om de bacteriën te verwijderen, schimmels zullen zes weken tot zes maanden.

Share This Post