Index / Gezondheid / Ziekten & Aandoeningen van het spierstelsel

Share This Post

Gezondheid

Ziekten & Aandoeningen van het spierstelsel

Enkele van de meest voorkomende ziekten en aandoeningen van het spierstelsel omvatten myopathieën, chronisch vermoeidheidssyndroom, fibromyalgie, spierdystrofie en compartiment syndroom. Spierstelsel ziekten worden vaak veroorzaakt door problemen met

Advertisement

Enkele van de meest voorkomende ziekten en aandoeningen van het spierstelsel omvatten myopathieën, chronisch vermoeidheidssyndroom, fibromyalgie, spierdystrofie en compartiment syndroom. Spierstelsel ziekten worden vaak veroorzaakt door problemen met het centrale zenuwstelsel.

myopathieën

Myopathieën zijn spierziekten die skeletspieren beïnvloeden en worden veroorzaakt door genetische problemen of metabolische stoornissen volgens de Neurologie Channel. De meeste soorten myopathieën resulteert in zwakke skeletspieren en ontwikkelen zich vaak op jonge leeftijd.

Chronisch vermoeidheidssyndroom

Chronisch vermoeidheidssyndroom is een syndroom dat nog steeds is onderzocht door artsen en resulteert in extreme vermoeidheid die niet veranderen met rust gaat, volgens de Mayo Clinic. Symptomen van chronische vermoeidheidssyndroom onder meer geheugenverlies, moeite met concentreren, vermoeidheid, willekeurige spierpijn, hoofdpijn, niet-verkwikkende slaap en keelpijn.

fibromyalgie

Fibromyalgie resulteert in wijdverspreide pijn in heel elke spier in het lichaam van een persoon. Ongeveer 2% van de totale Amerikaanse bevolking wordt beïnvloed door fibromyalgie. Symptomen van fibromyalgie omvatten gezamenlijke tederheid, vermoeidheid problemen, en slaapstoornissen.

Spierdystrofie

Spierdystrofie een erfelijke spierziekte die spiervezels abnormaal gevoelig voor schade maakt. De meeste vormen van spierdystrofie wordt veroorzaakt door een tekort aan een eiwit dat bekend staat als dystrofine.

Compartiment syndroom

Compartiment syndroom is een zeldzame uitgeoefend geïnduceerde syndroom en veroorzaakt pijn, zwelling en soms een handicap in de benen of armen persoon. Compartiment syndroom komt vaker voor bij doorgewinterde atleten, maar kan iedereen treffen.

Share This Post