Index / Huisdieren / Zelfgemaakte Goat Hay Feeder

Share This Post

Huisdieren

Zelfgemaakte Goat Hay Feeder

Zoals herkauwers (dieren met vier magen dat een herkauwen en vooral consumeren een plantaardig dieet), geiten vereisen een dagelijkse inname van ruwvoer in de vorm van hooi, vooral tijdens de winter, wanneer het gras is meestal niet beschikbaar voor

Advertisement

Zoals herkauwers (dieren met vier magen dat een herkauwen en vooral consumeren een plantaardig dieet), geiten vereisen een dagelijkse inname van ruwvoer in de vorm van hooi, vooral tijdens de winter, wanneer het gras is meestal niet beschikbaar voor consumptie. Hoewel u kunt kopen kwaliteit geit hooi feeders, zijn ze meestal vrij duur en kan onhandig en lastig om te bewegen. Kiezen voor de bouw of gebruik een zelfgemaakte geit hooi feeder is een beslissing die je het beste kunt doen als je in de ervaring met een beetje kennis over materialen en andere belangrijke overwegingen.

materialen

Hoewel u een scala aan materialen en stijlen kunt gebruiken voor uw zelfgemaakte geiten hooi feeder, vertrouwd zijn met de voors en tegens van elk helpt u kiezen voor de beste voor uw specifieke geit feeder situatie. Metalen buizen bieden een solide kader voor een zelfgemaakte geit hooi feeder, maar het gebruik van dit materiaal vereist lassen vaardigheden en het produceert typisch een zware feeder dat je waarschijnlijk niet willen vaak verplaatsen. Hout is een voorkeursoptie voor de geit feeders vanwege zijn duurzaamheid en lage kosten, maar als je het gebruikt, zorg dan dat is onbehandeld hout sinds geiten dol op knagen op hout en kan mogelijk ziek worden van de chemische stoffen in het behandelde hout.

Veel geit eigenaren kiezen voor een zelfgemaakte geiten hooi feeder dat deel uitmaakt van een kribbe systeem te gebruiken; dit soort zelfgemaakte hooi feeder serveert een multifunctionele functie, waardoor u een trog gebied om de geiten te voeden hun dagelijkse rantsoen graan evenals een hooiruif. Echter, als veelzijdigheid belangrijk voor je is, moet je waarschijnlijk overwegen een stand-alone hay feeder, omdat het kan monteren op de muur van uw geit pen, waardoor je meer opties geeft in termen van uw hooi feeder locatie en de hoogte waarop je mount het.

overwegingen

Vertrouwd zijn met je geiten en hun fysieke beperkingen kunnen een lange weg te helpen u kiezen en aanpassen van een zelfgemaakte geit hooi feeder gaan. Als uw geiten hebben hoorns, wil je een zelfgemaakte hooi feeder stijl die extra breedte of ruimte voor de toegang hoorn kunt kiezen. Op dezelfde manier, als je pygmee of dwerggeiten, zul je nodig hebben om hun kleinere omvang in gedachten te houden bij het kiezen van een zelfgemaakte geit hooi feeder-stijl. Een hooi feeder voor een bok, aan de andere kant, vereist een robuuste constructie opgebouwd uit vaste materialen, want hij zal doorgaans bloot aan de dagelijkse misbruik tijdens het broedseizoen.

Omdat geiten zijn berucht hooi misbaksels, vaak trekken grote happen van hooi uit een feeder alleen om het meeste te laten vallen op de grond niet opgegeten, moet u de grootte van de openingen die uw geiten te gebruiken om het hooi te krijgen overwegen; idealiter, mogen deze openingen niet groter dan ongeveer drie vierkante inch, dat is net groot genoeg voor uw geiten om hun mond te passen in kleine beten van hooi te trekken uit zijn. Dr. Tatiana Stanton, een Cornell University geit uitbreiding specialist, stelt het bezoeken van andere geitenbedrijven en kijken naar andere hooi feeder plannen voor de bouw of het investeren in een zelfgemaakte geit hooi feeder.

Share This Post