Index / Gezondheid / Zal Medicare Betaal verstelbare bedden?

Share This Post

Gezondheid

Zal Medicare Betaal verstelbare bedden?

Als u te maken met ziekte of handicap, kan uw arts een verstelbaar bed te schrijven voor jou. Artsen schrijven deze bedden voor vele voorwaarden, met inbegrip postsurgery herstel; slaapproblemen; wervelkolom, bloedsomloop, spijsvertering of ademhalin

AdvertisementAls u te maken met ziekte of handicap, kan uw arts een verstelbaar bed te schrijven voor jou. Artsen schrijven deze bedden voor vele voorwaarden, met inbegrip postsurgery herstel; slaapproblemen; wervelkolom, bloedsomloop, spijsvertering of ademhalingsproblemen; verschillende soorten pijn; en zelfs rusteloze benen syndroom. Voor degenen die op Medicare, kan een verstelbaar bed niet de beste optie, tenzij er een secundaire bron financiering betrokken.

Identificatie

Medicare is de ziektekostenverzekering voor mensen boven de leeftijd van 65. Het omvat ook die onder de leeftijd van 65 jaar (en meer dan 18), wanneer ze zijn gediagnosticeerd met bepaalde handicaps, en omvat iedereen met permanente nierfalen. Aangezien Medicare wordt in opdracht van de Verenigde Staten de overheid, moet u hebben gewoond in de VS voor een minimum van 5 jaar en hebben het land legaal ingevoerd om zich te kwalificeren. Medicare heeft verschillende afdelingen, met inbegrip van deel A hospitalisatieverzekering, deel B medische verzekering, Part C Medicare Advantage plannen en deel D Drug Insurance. Deel B omvat ook duurzame medische apparatuur (DME). Ziekenhuisbedden worden beschouwd DME.

Functie

Medicare betaalt niet voor verstelbare bedden, maar ze kunnen worden gefactureerd door uw DME provider op een nonassigned basis. Dit betekent dat u verplicht bent om de provider voor de huur of aankoop van het bed te betalen, maar dat de aanbieder een "nonassigned" claim Medicare namens u, met inbegrip van alle voltooide papierwerk zal indienen. Deze manier, als Medicare moet kiezen om de vordering te voldoen, zou het direct betalen. Echter, in bijna alle gevallen, Medicare niet vergoeden voor een verstelbaar bed. Toch, voor klanten die hebben secundaire verzekering, een goede ontkenning van Medicare is noodzakelijk voor de dekking te komen.

overwegingen

De meeste duurzame medische apparatuur aanbieders die zijn aangegaan met hun staat Medicaid-programma zal opdracht voor verstelbare bedden te nemen als ze in staat om preauthorization krijgen van Medicaid voor de dekking. "Toegewezen" betekent dat de provider facturen Medicare en Medicaid (of de verzekeringsmaatschappij) rechtstreeks en accepteert betaling direct af te schrijven alle kosten boven die toegestaan. Toegestaan ​​kosten worden bepaald door Medicare, Medicaid en de verzekeringsmaatschappijen en zijn wat deze organisaties beschouwen "redelijke vergoeding" voor bepaalde diensten. Op deze manier wordt de provider mag factuur voor en worden betaald voor alleen de toegestane hoeveelheid. Als een provider rekeningen voor alles wat daarbuiten valt deze 'toegestaan' bedrag, wordt het beschouwd als fraude.

Preventie / Solution

Als u of een geliefde is op Medicare en een arts heeft een verstelbaar bed voorgeschreven, de eerste stap is om te bepalen of uw secundaire verzekering zal betalen voor het bed. Zo niet, dan kunt u overwegen de bespreking van alternatieve apparatuur met uw arts. Zo wordt een semielectric ziekenhuisbed vallen onder afgetopte verhuur programma Medicare. Dit betekent dat Medicare betaalt uw DME provider voor verhuur 10 maanden, en dan geeft u de mogelijkheid om te blijven huren of de aankoop van het bed. Als je de huur optie, de provider facturen Medicare voor de rest van de vooraf bepaalde periode huren, en kies vervolgens de apparatuur wordt geplaatst op een onderhoudsprogramma. Vervolgens wordt de provider rekeningen bejaarden eens 6 maanden voor de kosten van de huur 1 maand. In ruil daarvoor, de leverancier blijft eigenaar van het bed, maar is nodig om het tijdens de gehele huurperiode in goede staat te houden (of vervang ze indien nodig). Wanneer het bed niet meer medisch noodzakelijk, moet worden teruggestuurd naar de leverancier. Indien de aankoopoptie wordt gekozen, de provider facturen Medicare voor een bepaalde hoeveelheid tijd en dan zet de verhuur aan een aankoop. In dit geval, de patiënt bezit het bed. De provider kan bill Medicare voor reparaties aan het bed wanneer een patiënt eigenaar is.

potentieel

Uitgaande van een semielectric ziekenhuisbed is een optie voor u, Medicare vereist dat aan bepaalde eisen worden voldaan voordat het een voor een cliënt zal dekken. Dat is, moet inhouden onder standaard Medicare medisch noodzakelijk is. Om medische noodzaak te bewijzen, moet uw duurzame medische apparatuur provider een correct ingevuld Certificaat van medische noodzaak (CMN) te verstrekken. Dit moet standaardformulier Medicare en moet in een zeer specifieke manier door de voorschrijvende arts worden afgerond, en het moet up-to-date gehouden worden door de provider voor de duur van de huurperiode en voor eventuele reparaties als je ervoor kiest om het te kopen bed. Een arts kan ervoor kiezen om "99" in te voeren en lengte behoefte bij CMN, die een "lifetime" noodzaak Medicare zou aangeven. In dit geval zou de CMN principe niet te worden bijgewerkt.

Share This Post