Index / Eten drinken / Yellow Vs. White Peaches

Share This Post

Eten drinken

Yellow Vs. White Peaches

Bijten in een verse, sappige perzik kreten van de zomer zoetheid. In het algemeen, perziken zijn helder geel binnen, maar witte perziken zijn ook beschikbaar. Ze hebben subtiele verschillen waarvan vele leunt naar een of de ander als favoriet. Kijk v

AdvertisementBijten in een verse, sappige perzik kreten van de zomer zoetheid. In het algemeen, perziken zijn helder geel binnen, maar witte perziken zijn ook beschikbaar. Ze hebben subtiele verschillen waarvan vele leunt naar een of de ander als favoriet. Kijk voor beide typen peach de hele verse perzik seizoen in de zomer.

Buitenkant

De huid op witte perziken heeft een iets lichtere kleur, maar het deelt plekjes van rode blos met gele perziken. Historisch gezien is dit de huid op een witte perziken was zo dun dat het verschepen van de vruchten over lange afstanden tot de markten was onhaalbaar. Door verbeteringen gewas, de huid van de moderne witte perziken is zo hard als moderne gele perziken, met de kenmerkende perzik fuzz die zowel.

Vlees

Snijden in een witte of gele perzik onthult hun meest opvallende visuele verschil, het interieur. Witte perziken hebben een bleke, wit vlees, dat diep in contrast met de blos op de huid en de rode rond de roze put. Gele perziken hebben een gouden interieur en donkerbruin put. Peaches heten hardsteen of vastzittende op basis van hoe strak de put zich aan de omringende vlees. Pits van perziken die gemakkelijk scheiden van de omliggende vlees worden genoemd hardsteen perziken, maar het begin van het seizoen vruchten die de put vereisen uit het vlees worden opgeroepen met vastzittende perziken te snijden.

Smaak

Het niveau van de zuurgraad is het grootste smaak verschil tussen wit en gele perziken. Mensen noemen witte perziken zoeter dan gele perziken, maar het is omdat witte perziken zijn minder zuur. Dit verschil is het grootst bij het vergelijken van firma geel tot witte perziken verstevigen. Stevige gele perziken hebben een zure smaak, maar stevige witte perziken zijn zo zoet als zacht, volledig gerijpt witte perziken. Een kleine bloemen smaak is ook aanwezig in het vlees witte perziken opzichte gele perziken. Sommige erfstuk variëteiten van witte perziken hebben een hogere zuurgraad, waardoor ze een tang dichter bij de gele perziken, maar zoals perziken zijn moeilijk te vinden buiten van de individuele telers of boerenmarkten.

Bestedingen

Gele en witte perziken kunnen door elkaar worden gebruikt in de keuken. Om te profiteren van de subtiele smaak van witte perziken, gebruiken ze rauw in salades of alleen gegeten. Koken witte perziken met een aantal andere ingrediënten kunnen de natuurlijke smaak van de vrucht te maskeren. Gele perziken zijn meer assertief in smaak en zal opstaan ​​goed in recepten nodig een balans tussen zoet en taart. Probeer gele perziken voor cakes en taarten en witte perziken gegrild of in salades.

Share This Post