Index / Eten drinken / Yankee Kabeljauw in Gravy

Share This Post

Eten drinken

Yankee Kabeljauw in Gravy

Yankee Kabeljauw in saus was een vroege Amerikaanse recept. Kabeljauw was er in overvloed in de koloniale tijd. De Grand Banks voor de kust van Newfoundland waren een nabijgelegen bron, waardoor dit een gemeenschappelijke schotel in de kust van New E

AdvertisementYankee Kabeljauw in saus was een vroege Amerikaanse recept. Kabeljauw was er in overvloed in de koloniale tijd. De Grand Banks voor de kust van Newfoundland waren een nabijgelegen bron, waardoor dit een gemeenschappelijke schotel in de kust van New England en de Mid-Atlantische staten.

Kabeljauw

Volgens What's Cooking-Amerika, Noord-Europeanen had gevist de Grand Banks al eeuwen, maar het was pas in de late jaren 1400 dat de visserij er uitgebreid met een grote schaal. Overvloedig en goedkoop, kabeljauw werd al snel een belangrijk voedselgewas in de voeding van de inwoners van de noordelijke kolonies.

ingrediƫnten

Yankee Kabeljauw in Gravy bestaat uit gezouten kabeljauw gekookt in water en bedekt met een witte saus. De ingrediƫnten van de saus zijn twee eetl. elk van boter en bloem, een kopje melk en een ei.

Routebeschrijving

Kook de kabeljauw totdat de gewenste tederheid. Klop het ei en zet apart. Op het fornuis op laag vuur combineren boter en bloem, voeg dan melk, onder voortdurend roeren tot het dik. Roer de losgeklopte ei.

Bijgerechten

Yankee Kabeljauw in saus was vaak geserveerd met gekookte aardappelen. Andere mogelijke begeleidingen opgenomen gebakken aardappelen, geroosterd brood en bieten.

Share This Post