Index / Bedrijf / Workplace sterke & zwakke punten

Share This Post

Bedrijf

Workplace sterke & zwakke punten

Maak de inspanning om uw werkplek sterke groeien en uw zwakke punten om te zetten in sterke punten. Het ontwikkelen van een sterke werkplek persoonlijkheid met positieve eigenschappen kost tijd en bewuste poging. Gebruik elke gelegenheid om te zetten

Advertisement

Maak de inspanning om uw werkplek sterke groeien en uw zwakke punten om te zetten in sterke punten. Het ontwikkelen van een sterke werkplek persoonlijkheid met positieve eigenschappen kost tijd en bewuste poging. Gebruik elke gelegenheid om te zetten wat je goed doen in iets wat je beter doen.

Gebruik je sterke punten op de werkplek om anderen te helpen. Als je een goede arbeidsethos en zijn een goede probleemoplosser, bijvoorbeeld opdagen om 10 minuten te vroeg om te helpen opzetten van het restaurant of op kantoor je werkt voor de dag te werken. Blijf nog eens 10 minuten na je dienst eindigt (als dit door het bedrijfsbeleid) om een ​​collega te helpen met wat werk of een probleem dat hij moet oplossen. Om uw vermogen om anderen te helpen ontwikkelen, op zoek naar een gelegenheid om dienstbaar te zijn aan iemand. Vraag beleefd de persoon als ze hulp zou willen voordat je springt in om hen te helpen, echter. Doe dit minstens een keer per shift om beter in te krijgen.

Houding speelt een belangrijke rol in de vraag of we genieten van ons werk of niet. Het beïnvloedt ook de manier waarop onze medewerkers voelen tijdens hun werkdag. Het is zeker meer aangenaam om rond mensen die gelukkig zijn dan het is om rond hen die voortdurend negatief. Als u hebben over het algemeen een goede werkhouding, te delen met anderen. Smile zo vaak mogelijk, en spreid je goede moed door het aanbieden van bemoedigende woorden. Bouw een goede houding door het vermijden van te klagen over dingen op het werk of specifieke mensen op het werk. Als je in de verleiding om dit te doen, houd je mond gesloten. Wanneer u de volgende keer opent, maak er een punt om iets positiefs te zeggen, ook al is het commentaar op het weer op een positieve manier of iemand te vragen of ze een goede dag hebben gehad. Anderen zullen uw inspanningen waarderen.

Goede communicatie is essentieel in elke werkplek. Of u nu vertellen een inkomende assistent-leraar hoe het ging met de voorschoolse klas u helpen met in de ochtend, schrijf dan een e-mail naar je baas over een probleem dat u geconfronteerd of communiceren mondeling met een klant over de telefoon over het project van uw bedrijf doet, communicatie is een zeer belangrijk onderdeel van uw succes op de baan. Ontwikkel uw vermogen om te communiceren met meer openlijk te praten met je begeleiders over zowel goede als slechte dingen die gebeuren op het werk, de herziening van e-mails zorgvuldig respectvolle toon en beknoptheid alvorens ze te verzenden of door het nemen van en het leveren van accurate berichten wanneer je telefoon gesprekken aan te nemen voor anderen op werken. Elke kans met iemand op het werk om te praten is een kans om uw communicatieve vaardigheden te verbeteren.

Succesvolle medewerkers op zoek naar iets te doen als er niets te doen. Als u van nature gemotiveerd, dan zou u het goede voorbeeld, zonder woorden maar met veel actie. U bent op zoek naar productieve manieren om de lege tijd op het werk te vullen, misschien wel het invullen van uw planning voor de volgende dag of te bellen naar klanten om te zien of ze iets nodig hebben. Je werkt om je tijd goed te beheren en te prioriteren uw taken op basis van de meest urgente. Als u nodig hebt om deze vaardigheid te ontwikkelen, te beginnen met de vraag uw leidinggevende als er iets is wat je kunt doen als je werk klaar is. Kijk om je heen om te zien welke taken moeten worden voltooid die nog niet gedaan.

Share This Post