Index / Tuin / White Cedar Tree Feiten

Share This Post

Tuin

White Cedar Tree Feiten

Witte ceder (Thuja occidentalis) wordt ook wel aangeduid als levensboom en noordelijke witte ceder. De boom behoort tot de familie Cupressaceae en groeit goed in USDA winterhardheid zones 2 tot en met 7. White Cedar is een inwoner van Noord-Amerika e

AdvertisementWitte ceder (Thuja occidentalis) wordt ook wel aangeduid als levensboom en noordelijke witte ceder. De boom behoort tot de familie Cupressaceae en groeit goed in USDA winterhardheid zones 2 tot en met 7. White Cedar is een inwoner van Noord-Amerika en wordt gebruikt voor het creƫren van hagen, in parkeerterrein bufferstroken en de middenberm beplanting op de snelwegen. Witte ceder is een langzaam groeiende evergreen die een volwassen hoogte van 25 tot 40 voet met een spreiding van 10 tot 12 voet bereikt. De bladvorm is schubachtige met messen minder dan 2 inch lang. Witte ceder heeft een rechtopstaande, piramidale groeiwijze.

Houtkwaliteit

Het hout van de witte ceder is de lichtste van alle commerciƫle bossen in het land. De boom groeit op grote schaal rond de Grote Meren en in Maine in zuivere en gemengde stands. De boom groeit voornamelijk in moerassen, maar is ook te vinden groeit op hooglanden. Het kernhout van witte ceder is goed bestand tegen termieten en verval. Het hout is gemakkelijk om te werken, houdt verf en lijm goed, en toont weinig dimensionele verandering (de neiging te zwellen en krimpen). Maar het hout is zacht, met lage mechanische eigenschappen zoals buigsterkte en capaciteit voor het houden van nagels. Gemeenschappelijke toepassingen zijn voor palen en rustieke hekken. Witte ceder wordt ook gebruikt voor palen, gordelroos, hout en speciale producten.

groeiomstandigheden

Witte ceder groeit het beste in een vochtige of natte rijke, vruchtbare grond. Het is gemakkelijk om de transplantatie als bomen zijn gesnoeid-root, gebald en jute of ingegoten. De boom houdt van een hoge luchtvochtigheid, die een inwoner van moerassen en natte gronden. Toch heeft enkele weerstand tegen droogte. Witte ceder blad is gevoelig voor bruinen in de winter. Dit komt vaker voor bij de cultivars die bladeren zijn gekleurd en in de bomen geplant op blootgestelde locaties open voor koude wind.

Ziekten en plagen

Witte ceder is vatbaar voor Phytophthora in loof en die bruine vlekken op de bladeren veroorzaakt tijdens de late lente. De bladeren geven een verschijning van wordt verschroeid, en dan vallen. Een aantal van ongedierte kan witte ceder teisteren. Deze omvatten arborvitae blad mijnwerker, die mijnen het loof tips en ervoor zorgen dat ze bruin worden. Verschillende schalen ook teisteren de bladeren en stengels en het best geregeld met het gebruik van olie in de tuinbouw overwinterende, slapende boom staat. Blad is ook waarschijnlijk geel en gespikkelde te krijgen als besmet met mijten, en een bagworm besmetting kan leiden tot schade aan grote delen van bladeren.

Share This Post