Index / tech / Whistling Lawaai van LG LCD TV

Share This Post

tech

Whistling Lawaai van LG LCD TV

Liquid crystal display televisies zoals die LG Electronics produceert kunnen komen in verschillende stijlen en formaten, maar uiteindelijk de technologie is vergelijkbaar, ongeacht het merk of model. Een fluitend geluid is een teken dat er iets defec

Advertisement

Liquid crystal display televisies zoals die LG Electronics produceert kunnen komen in verschillende stijlen en formaten, maar uiteindelijk de technologie is vergelijkbaar, ongeacht het merk of model. Een fluitend geluid is een teken dat er iets defect is binnenkant van het toestel. Het oplossen van een aantal veel voorkomende problemen kunnen het probleem te lokaliseren en helpen te bepalen of uw televisie moet worden gerepareerd of vervangen.

audio

Er is mogelijk een probleem met de luidsprekers of audio processing op de televisie zijn. Een snelle manier om deze theorie te testen is om te dempen of verlaagt u het volume. Een geluid direct gerelateerd aan de luidspreker of audiosysteem zal verdwijnen wanneer u het geluid uit te schakelen. Als u nog steeds de fluitende geluid horen wanneer u het volume lager zet, kunt u uitsluiten dat de audio als de bron. Als het geluid is verdwenen, dan zul je nodig hebt om de TV te nemen voor service. Een technicus kan testen van de raad van bestuur dat de audio processing controleert en de sprekers op gebreken te onderzoeken.

Ventilator

Lcd-televisie heeft een ventilator om te voorkomen dat het systeem oververhit raakt. De televisie vereist veel energie, welke warmte produceert. Net als een computer, deze systemen hebben een interieur fan die helpt verdrijven de hitte en incidenten van oververhitting te verminderen. Als het mes los, plakken of gebroken, kan het luidruchtig zijn wanneer actief. De ventilator zal draaien met tussenpozen, dus als de fluitend geluid is onderbroken, de ventilator is waarschijnlijk de boosdoener. Om dit te controleren, de stekker uit het toestel en verwijder de rug om te kijken in de TV. De ventilator zal zijn aan de ene kant. U kunt proberen het aandraaien van de schroeven die de ventilator op zijn plaats houden. Als de aansluitingen lijken veilig, controleren om te zien of het mes los zit of gebroken.

condensatoren

Een ernstiger mogelijkheid is dat een of meer van de condensatoren op de printplaat van LG LCD tv lekt of defect. Wanneer condensatoren mislukken, de toppen pop en ze gaan lekken. Een defecte condensator kan een geluid dat klinkt als een buzz of een hoge fluittoon te produceren. Er kunnen andere performance problemen met de TV, ook; de set kan houden af ​​te sluiten of het beeld kan knipperen. Als u uitsluiten dat de audio en de ventilator als oorzaken, dan is de condensatoren zijn waarschijnlijk te wijten. Wanneer u de back off van de TV om de ventilator te controleren nemen, kunt u kijken naar de condensatoren op hetzelfde moment. Ze zien eruit als buizen of accu's die aan de printplaat. Het is gemakkelijk om een ​​slechte condensator ter plaatse, als de top wil tent omhoog; Dit is een teken dat de TV moet worden onderhouden.

Garantie

Een nieuwe lcd-tv van LG moet een fluitend geluid niet te maken; het geluid is een symptoom van een probleem. Als uw televisie is nog steeds onder de garantie valt, niet de rug af te nemen of proberen om het zelf oplossen. Dit kan uw dienst contract ongeldig. Bel LG om te bepalen hoe om te ruilen of te repareren de set. Als de TV komt uit de doos het maken van dat lawaai, terug te keren naar de winkel voor een vervanging.

Share This Post