Index / Hobby's, Games & Toys / What Do Stars eruit?

Share This Post

Hobby's, Games & Toys

What Do Stars eruit?

"Twinkle, Twinkle Little Star 'is een betoverende voordracht voor de kinderen, maar het bevat twee misvattingen die getuigen van de feilbaarheid van de Aarde-gebaseerde observatie. Ten eerste, sterren zijn niet weinig. Sommigen kunnen Earth-formaat,

Advertisement"Twinkle, Twinkle Little Star 'is een betoverende voordracht voor de kinderen, maar het bevat twee misvattingen die getuigen van de feilbaarheid van de Aarde-gebaseerde observatie. Ten eerste, sterren zijn niet weinig. Sommigen kunnen Earth-formaat, maar de meeste zijn groter dan Jupiter, de grootste planeet in het zonnestelsel. Ten tweede, ze niet twinkelen; ze schijnen, en de helderheid en kleur van het licht van elke ster geeft informatie over de temperatuur, de grootte en zelfs haar leeftijd en waarschijnlijk lot.

De Filter van de atmosfeer

de sterren van de aarde het bekijken is een beetje als kijken naar hen door aa waterfilter, omdat, in vergelijking met de leegte van de ruimte, de sfeer is dicht. Bovendien is de lucht altijd in beweging, dus sterrenlicht lijkt te verschuiven en glinsterende. De sfeer maakt ook sterren verschijnen dimmer dan ze zouden zijn als we ze vanuit de ruimte kon zien. Populaire afbeeldingen van sterren met punten of stralen zich uitstrekt van een lichte centrum niettegenstaande, sterren verschijnen vanuit de ruimte als ronde punten van het licht; de reden dat ze twinkeling in fotografische beelden is omdat licht buigt in lenzen en spiegels.

Sterren hebben verschillende kleuren

Als u stopt en onderzoekt de hemel op een donkere, maanloze nacht, is het makkelijk om kleurverschillen tussen de sterren te spotten. De kleur van een ster is een visuele indicatie van de oppervlaktetemperatuur. De heetste sterren zijn blauw, en de volgende heetste zijn wit. Gele sterren zoals de zon liggen naast, terwijl de rode sterren zijn de koelste van de zichtbare sterren. Vele rode sterren zijn zo zwak dat mensen ze helemaal niet kunnen zien, en een aantal sterren, de zogenaamde bruine dwergen, bijna geen licht uitzenden op alle. Sommige sterren stoten geen licht - ze houden het. Dit zijn zwarte gaten, de restjes van de hete, reuze sterren die ontploft als supernova.

Sterren zijn verschillende maten

Een reden dat sterren variƫren in helderheid die warmer sterren stralen meer energie dan koudere, maar andere belangrijke reden is dat sommige veel groter dan anderen. Bijvoorbeeld, Betelgeuse - een ster in het sterrenbeeld Orion - schijnt met een rood licht, maar het lijkt helder voor ons, want het is gewoon enorm. Als het in de plaats van de zon, zou het oppervlak uit te breiden tot de baan van Jupiter. Witte dwergen, aan de andere kant van de schaal zijn aardachtige, maar ze behoren tot de heetste objecten in de lucht. Zij zijn de overblijfselen van stervende sterren en zijn vaak omringd door een formatie spookachtig gas bekend als een planetaire nevel.

Schijnbare en absolute magnitude

Sommige sterren lijken helderder te Earthlings simpelweg omdat ze dichterbij. Astronomen rang de helderheid van sterren - gezien vanaf de Aarde - door ze een aantal zogenaamde schijnbare magnitude toewijzen - hoe kleiner de magnitude, hoe helderder het object. Ze hebben ook bedacht een maatregel die sterren rangschikt volgens hoe helder ze in vergelijking met elkaar. Dit nummer, genaamd absolute magnitude, beschrijft hoe helder een ster lijkt alsof het 10 parsec (ongeveer 32,6 lichtjaar) afstand. Met een schijnbare magnitude van min 26,7, de zon is het helderste object aan de hemel. De absolute magnitude is echter slechts 4,7. Als dat de schijnbare omvang waren, zou het zelfs met het blote oog van een persoon in een stadscentrum.

Share This Post