Index / Tuin / Welke Vitaminen Help Plant Groei de beste?

Share This Post

Tuin

Welke Vitaminen Help Plant Groei de beste?

Vitaminen zijn essentieel voor de groei en ontwikkeling van planten. Vitaminen zijn organische verbindingen verstrekken van essentiële voedingsstoffen, en is bewezen dat de groei van planten te helpen. Vitaminen helpen bij het verminderen van stress

Advertisement

Vitaminen zijn essentieel voor de groei en ontwikkeling van planten. Vitaminen zijn organische verbindingen verstrekken van essentiële voedingsstoffen, en is bewezen dat de groei van planten te helpen. Vitaminen helpen bij het verminderen van stress en algemene verhoging van de immuniteit van planten tegen ziekten en ruw klimaat. De ideale vitamine vereiste voor groei afhankelijk van het type plant.

Vitamine C, of ​​ascorbaat, wordt beschouwd als essentieel voor de groei plant. Deze vitamine helpt planten omgaan met stress, fotosynthese en klimaatveranderingen, en beschermt planten uit ultraviolette stralen. Planten kunnen niet volwassen zonder vitamine C.

Wetenschappers van de universiteit van Exeter en Shimane University in Japan in 2007 bleek dat een enzym genaamd BBP-L-galactose fosforylase produceert vitamine C in planten. Het enzym helpt de hoeveelheid vitamine C in een plant regelen. Wetenschappers bestuderen het enzym in een poging om de gewasopbrengst te verhogen.

Vitamine D3 is het beste voor de groei van planten. Terwijl vitamine D2 wordt ook beschouwd als goed te zijn, vitamine D3 helpt bij een betere absorptie van calcium in de plant stengels. Het is vooral belangrijk in vegetatieve vermeerdering, waarbij wortels via snij worden geteeld. Vitamine D en verwante verbindingen zijn grote groei materialen en hebben een positief effect op de adaptieve wortel reactie in stressvolle situaties.

Studies van de University of Chicago Press gepubliceerd in "Botanical Gazette" vertellen het belang van vitamine B1 of thiamine hydrochloride, in de plantengroei. Samen met andere voedingssupplementen, als vitamine B1 wordt toegevoegd aan een plant, is er een toename in de groei. Het is van bijzonder belang voor een verbeterde wortelvorming van sommige planten. Vitamine B6 en B12 zijn ook belangrijk voor gezonde plantengroei.

Share This Post