Index / Tuin / Welke tijd van het jaar Do You Plant Fruitbomen?

Share This Post

Tuin

Welke tijd van het jaar Do You Plant Fruitbomen?

Als je hebt besloten om een ​​fruitboom te planten of om een ​​huis boomgaard te beginnen met een aantal bomen, het kiezen van de beste tijd voor het planten kunnen een sleutel tot succes. Je hebt een paar opties, afhankelijk van het klimaat in uw re

AdvertisementAls je hebt besloten om een ​​fruitboom te planten of om een ​​huis boomgaard te beginnen met een aantal bomen, het kiezen van de beste tijd voor het planten kunnen een sleutel tot succes. Je hebt een paar opties, afhankelijk van het klimaat in uw regio: Spring planten werkt goed in de meeste locaties, maar u kunt ook planten in de vroege herfst als uw winters zijn niet te streng. Het type boom je begint met - container geteelde of blote wortel - kan ook invloed hebben op uw planten schema.

Spring Planting

In alle delen van de Verenigde Staten, kunt u container geteelde fruitbomen te planten in het voorjaar. Plant zo vroeg mogelijk, wanneer uw bodemgesteldheid toelaten graven, maar temperaturen zijn nog steeds cool. Door het planten in het vroege voorjaar, de boom heeft tijd nieuwe wortels te blussen voordat de lucht temperatuur stijgt en stimuleert slapende knoppen te zwellen en open. Als u in de buurt is onderworpen aan onder nul temperaturen in de winter, wachten tot de grond niet meer bevroren en je kunt gemakkelijk te graven. Kies een tijd als de grond licht vochtig, maar niet doorweekt. Knijp een massa van de bodem in uw hand; als het bij elkaar houdt, maar heeft geen water niet vrij te geven, het is geschikt voor het planten.

Fall Planting

Fall is ook een geschikt moment om gepot fruitbomen te planten in bepaalde delen van het land, waar de temperaturen in de winter zijn matig koud, maar sub-bevriezing periodes zijn korte of zeldzaam. Zo val planten werkt meestal goed in Amerikaanse ministerie van Landbouw planten winterhardheid zone 10, waar de temperaturen in de winter dalen zo laag als 30 graden Fahrenheit voor korte periodes. Het planten tijdens cool vallen temperaturen minimaliseert spanning op een jonge boom, terwijl voldoende tijd voor de wortels om te groeien voor de winter komt. De boom komt in slaaptoestand over de winter, dan steekt nieuwe sterke groei in het volgende voorjaar. Fall planten laat ook de boom te voorkomen dat de hete, drogen temperaturen van de zomer dat een veer geplante boom ontmoetingen.

Bare-Root Trees

Fruitbomen zijn vaak verkrijgbaar bij kwekerijen en tuincentra als "bare root" specimens: Ze zijn unpotted en sluimerende, zonder groene top groei. Of gekocht in de lente of vallen, moeten deze bomen zo snel mogelijk worden geplant om uitdroging van de wortels die het vermogen van de boom groeien kunnen schaden voorkomen. Wikkel de wortels in een natte handdoek totdat het planten en de boom geplaatst in de tuin binnen een dag of twee van aankoop. Als het planten moet worden uitgesteld, kunt u tijdelijk "hiel in" de boom voor een week of twee door het graven van een ondiepe geul, die wortels met grond of compost en zorgen dat ze vochtig tot planten.

Planten en Watering

Plant een fruitboom in een gat dat is ongeveer twee keer de grootte van de kluit of, voor kale wortel bomen, de wortel cluster, het bijhouden van de plant op dezelfde diepte als het tot dusver was geplant. Als het een geënte boom, ervoor te zorgen dat het enten litteken in 2 tot 4 inch boven de grond, het oriënteren van de inkeping, dat uitsteekt in het transplantaat vakbond in de richting van het noordoosten; Dit minimaliseert de zon verbranden. Gedeeltelijk back-vullen het gat met compost gewijzigd bodem, aanstampen het neer, overspoelen het gat met water om luchtzakken te verwijderen rond de wortels, dan eindigen het vullen van het gat en water de boom weer. Deze boom water om de paar dagen voor de eerste paar weken, dan bieden extra water nodig, gericht ten minste 1 inch water wekelijkse, zoals regen gedurende de eerste paar seizoenen.

Share This Post