Index / Huis / Welke soorten bloemen gebruik je voor Japanse Ikebana / Kado?

Share This Post

Huis

Welke soorten bloemen gebruik je voor Japanse Ikebana / Kado?

Ikebana, de Japanse kunst van het bloemschikken, wat betekent "levende bloemen, wordt ook wel kado," de weg van de bloemen. "Het is afgeleid van de boeddhistische rituelen en is geoefend voor honderden jaren. Het is een geëerd kunstvorm die

AdvertisementIkebana, de Japanse kunst van het bloemschikken, wat betekent "levende bloemen, wordt ook wel kado," de weg van de bloemen. "Het is afgeleid van de boeddhistische rituelen en is geoefend voor honderden jaren. Het is een geëerd kunstvorm die bij elkaar brengt kunst en de mensheid naar een verbondenheid met de natuur te ontwikkelen. de Ikebana kunstenaar maakt gebruik van takken, bladeren, vruchten, bloemen en grassen om een ​​zinvolle sculptuur maken zowel mooi en symbolisch. Ikebana beoefenaars zijn geduldig, tolerant en waardering voor de natuur. Ze leren de symboliek en betekenis van de bloemen en planten materialen die ze gebruiken en ze bestuderen van de spirituele en artistieke aspecten van hun vak.

Plantaardige materialen en Form

Ikebana benadrukt vorm en minimalisme over kleur in bloemstuk. Bloemen en planten materialen zijn geselecteerd op hun vorm volgens de stijl van Ikebana beoefend. Sommige Ikebana stijlen, zoals de Moribana (schuine), gebruiken veel horizontale takken en stengels en bloemen die het best zijwaarts in plaats van rechtop worden gebruikt kijken. Bloemen en planten materialen die worden gebruikt voor horizontale plaatsing onder bloeiende boom takken en dennentakken en bloemen met grote stengels waarin flexibele draad voor het buigen en houden in de plaats, zoals tulpen kunnen worden ingevoegd. Sommige Ikebana stijlen, zoals de Moribana en Nageire (beide zijn rechtopstaande stijlen), gebruik straight bloemen en plantaardige materialen, zoals iris bloemen en hun swordlike bladeren en bamboe stokken. Andere plantaardige materialen artistiek of symbolisch gebruikt in Ikebana onder meer fruit en zaaddozen.

grote bloemen

Chrysanten, pioenrozen en lotusbloemen zijn drie grote bloemen worden gebruikt in Ikebana. Chrysanten staan ​​symbool voor een lang leven, omdat hun bloemen zo lang duren. Zij symboliseren ook de zon en zijn de heraldische bloemen van Japan gebruikt op toppen van de keizerlijke familie en in het leger. Pioenen symboliseren rijkdom en pracht. De bloemen van Lotus symboliseren zuiverheid en onsterfelijkheid. De bloemen staan ​​symbool voor het heden, de knoppen geven de toekomst en de zaaddozen vertegenwoordigen het verleden.

bloeiende Takken

Bloeiende takken worden gebruikt in Ikebana zowel verticaal als horizontaal. Ze creëren hoogte en lengte en vertegenwoordigen vloeiende beweging. Bloeiende kers, pruim en perzik takken worden vaak gebruikt in Ikebana. Kersenbloesems vertegenwoordigen wolken en sterfte. Pruimbloesems vertegenwoordigen hoop en weerstand tegen letsel.

andere Bloemen

Ikebana is een gerespecteerde kunstvorm in Japan, dat wordt onderwezen en beoefend op grote schaal, en is een onderdeel van de Japanse eerbied voor de natuur. Naast chrysanten, pioenrozen, lotus bloemen en fruit boom bloesems, andere bloemen gebruikt in Ikebana onder blauwe regen, forsythia, camellia, orchideeën, jasmijn, narcis, roos, azalea, aster en magnolia.

Share This Post