Index / Tuin / Welke Siergrassen zijn laag Groeien?

Share This Post

Tuin

Welke Siergrassen zijn laag Groeien?

Siergrassen zijn het meest waardevol voor hun vermogen om textuur toe te voegen aan elk landschap. Ze kunnen ook heel kleurrijk zijn, met gestreepte of effen gekleurde bladeren, variërend van helder groen naar zilverachtig-blauw. Velen zijn ook sterk

AdvertisementSiergrassen zijn het meest waardevol voor hun vermogen om textuur toe te voegen aan elk landschap. Ze kunnen ook heel kleurrijk zijn, met gestreepte of effen gekleurde bladeren, variërend van helder groen naar zilverachtig-blauw. Velen zijn ook sterk, die slechts minimale zorg. Sommige zijn prachtig, zoals pampas gras, torenhoge 12 of meer voeten in de lucht. Anderen zijn laagblijvende en zijn uitstekende border planten.

Japanse Sweet Flag

Dit siergras is een goede keuze voor voortdurend natte grond. In tegenstelling tot veel andere siergrassen, zal het niet rotten in stilstaand water en kan worden gebruikt om erosie. Japanse Sweet Flag (Acorus gramineus) is voorzien van zeer fijne bladeren die opgroeien tot 12 duim lang. Het gras groeit het beste in halfschaduw. Ook zal groeien in de volle zon zolang de bodem vochtig gehouden te allen tijde. Afhankelijk van de cultivar, kan de groenblijvende bladeren variëren in kleur van groen naar goudgeel. 'Licorice' bladeren ruikt naar drop.

Blue zwenkgras

Dit siergras is wenselijk om zijn karakteristieke, zilverachtig-blauwe kleur. Blue zwenkgras (Festuca ovina var. Glauca) gedijt in koelere klimaten en groeit in een lage heuvel, het bereiken van een hoogte van tussen de 6 en 10 inch. Het wordt vaak gebruikt als bodembedekker en bloeit op droge grond. Hoewel blauw zwenkgras houdt van koele weer, maar houdt ook de volle zon. Blue zwenkgras zal groeien in de schaduw, maar de blauwe kleur zal veel levendiger zijn als het op zijn minst een halve dag de moeite waard van het zonlicht ontvangt. Te veel warmte of al te natte grond kan de plant afsterving, waar het begint vanaf de randen naar binnen om te sterven ervaren.

Japanse zegge

Japanse zegge (Carex morrowii) beschikt over zeer slanke, sierlijke bladeren die ongeveer 12 cm in hoogte te bereiken. Deze veelzijdige siergras kan groeien in ongunstige omstandigheden, zoals schaduw en natte grond. Sommige soorten hebben een gestreepte bladeren. De bladeren van de 'Silk Tassel' zo dun zijn ze zien eruit als strengen van draad.

Japanse Blood Grass (Imperata cylindrica var. Rubra)

Japanse bloed gras (Imperata cylindrica var. Rubra), in tegenstelling tot veel andere lage groeiende siergrassen, is het verspreiden van in plaats van mounding gras. Deze plant houdt van warm weer en heeft opvallend rode bladeren. Het wordt vaak gebruikt in borders of in containers als een accent plant. Volwassen planten bereiken een hoogte van ongeveer 16 inch. Japanse bloed gras zal groeien in de volle zon of halfschaduw, zolang de bodem is goed drainage.

Share This Post