Index / Tuin / Welke planten kunnen worden gebruikt als een metgezel voor een Lemon Tree?

Share This Post

Tuin

Welke planten kunnen worden gebruikt als een metgezel voor een Lemon Tree?

Of het nu gebruikt voor Combinatieteelt of geïntegreerd in het totale ontwerp van een tuin's, veel planten hebben temperatuur, bodem, water en licht eisen vergelijkbaar met een citroen boom (Citrus limon) en goed groeien mee. The Lemon Tree is winter

Advertisement

Of het nu gebruikt voor Combinatieteelt of geïntegreerd in het totale ontwerp van een tuin's, veel planten hebben temperatuur, bodem, water en licht eisen vergelijkbaar met een citroen boom (Citrus limon) en goed groeien mee. The Lemon Tree is winterhard buiten het hele jaar in Amerikaanse ministerie van Landbouw planten winterhardheid zones 9 tot en met 11 en een hoogte van maximaal 25 voet bereikt. Als ze zijn voor alle citrusbomen, goed gedraineerde grond en regelmatig water zijn essentieel voor een citroenboom.

Het idee achter Combinatieteelt is dat bepaalde tuinplanten vergroten de groei van andere planten. Eén manier waarop dit gebeurt is door middel van het aantrekken van insecten die zich voeden aan de plagen die kunnen leiden tot de tuinen uit balans te vallen.

Een citroen boom kan veel plagen, maar de jaarlijkse kruid planten zoals dille (Anethum graveolens) en koriander (Coriandrum sativum) nuttige insecten die groene gaasvliegen en lieveheersbeestjes, die larven die ongedierte zoals bladluizen, mijten en schaal consumeren bevatten trekken. Een andere citrus plaag is de wolluis Vaste planten zoals duizendblad (Achillea millefolium, USDA zones 3 tot en met 9) en zwart-eyed Susan (Rudbeckia fulgida, USDA zones 3 tot en met 9) trekken een van de natuurlijke vijanden van de wolluizen ', de zweefvlieg. Al deze planten zijn effectief metgezellen voor een citroenboom.

Een andere manier om metgezel planten selecteren voor een citroenboom is door middel van tuinontwerp stijl.

Een citroenboom is een klassiek centraal punt voor een mediterrane tuin. De Middellandse Zee-gebied inheemse laurier boom (Laurus nobilis, USDA zones 8 tot en met 10) en de Amerikaanse inheemse evergreen Carolina laurierkers (Prunus caroliniana, USDA zones 7 tot en met 10) een aanvulling op een citroen boom en kan worden gesnoeid in formele vormen indien gewenst. Laurier groeit tot 60 voet lang in zijn geboortestreek, maar meestal reikt 3 tot 10 voet lang elders. De bladeren en olie echter veroorzaakt een allergische reactie bij sommige mensen. Carolina laurierkers groeit 20 tot 40 voet lang.

Zorg voor contrast voor uw citroenboom in een mediterrane-type tuin met vaste planten die geweven zilverachtige of grijs blad voorzien. Zij omvatten lavendel (Lavandula spp., USDA zones 5 tot en met 10), en artemesia (Artemisia 'Powis Castle, "USDA zones 4 tot en met 9).

Als u liever een mediterrane bodembedekker in de buurt van uw citroenboom, dan planten kruipende rozemarijn (Rosmarinus officinalis 'prostratus "), dat is winterhard in USDA zones 8 tot en met 10.

De zoete geur van de bloesems in het voorjaar gaat vooraf aan de vruchten op een citroenboom. De combinatie van geurende planten van de boom kan een tuin die is een feest voor de zintuigen te maken. Bijvoorbeeld, sweet olive (Osmanthus fragrans, USDA zones 9 tot en met 11) heeft ook geparfumeerd bloeit in het voorjaar, net als bepaalde rozen (Rosa spp., USDA zones 4b tot en met 10). Planten die aromatisch blad hebben omvatten geurende-gebladerde geraniums (Pelargonium spp., USDA zones 10 tot en met 11) en citroen verbena (Aloysia citriodora, USDA zones 8 tot en met 10).

Een citroenboom is meteen thuis in een tuin met groenten, kruiden en andere fruitgewassen. Probeer een dwerg citroen boom in een verhoogd bed met kleurrijke snijbiet (Beta vulgaris ondersoorten cicla var. Flavescens), dat is een jaarlijkse, tuin aardbeien (Fragaria x ananassa, USDA zones 5 tot en met 8), kruiden en planten die eetbare bloemen hebben, zoals Oost-Indische kers (Tropaeolum spp.). Een andere optie is om een ​​standaardformaat citroenboom combineren met andere citrusbomen een grove vormen.

Share This Post