Index / Huis / Wax Vlekken verwijderen van stenen

Share This Post

Huis

Wax Vlekken verwijderen van stenen

Als was wordt gemorst natuursteen creëert een tweeledige vlek bestaat uit het wasmateriaal met een olieachtig residu dat waarschijnlijk is gedrenkt in het poreuze oppervlak van de steen. De oplossing is een tweeledig: Verwijder eerst de geharde lak,

AdvertisementAls was wordt gemorst natuursteen creëert een tweeledige vlek bestaat uit het wasmateriaal met een olieachtig residu dat waarschijnlijk is gedrenkt in het poreuze oppervlak van de steen. De oplossing is een tweeledig: Verwijder eerst de geharde lak, dan vallen de vlek met reinigingsmiddelen die veilig zijn voor stenen.

Wat je nodig hebt

 • plastic schraper

  Strijkijzer

  papieren handdoeken

  Gedistilleerd water

  schone doeken

  ammonia

  Bakpoeder

  plastic platen

  band

Verwijder geharde lak met een kunststof schraper en werken vanuit de buitenranden van de vlek naar het midden, dit om te voorkomen de vlek. Gebruik geen metalen schraper of schurende materiaal, dat de steen kan krassen.

Verwarm een ​​strijkijzer. Leg een witte papieren handdoek of wit vloeipapier over de wax en breng het hete ijzer op de handdoek, waardoor de gesmolten was om lont tot in de krant. U kunt wax te krijgen op het ijzer, dus het is best om een oude gebruiken. Opmerking: Als de steen heeft een sealer of een ander type afwerking, testen deze methode in een kleine, onopvallende gebied om ervoor te zorgen dat de warmte heeft geen invloed op het oppervlak . U kunt deze stap overslaan als u zich zorgen over schade aan de steen of finish.

Bevochtig een schone doek met gedestilleerd water en knijp het overtollige water. Voeg een paar druppels van ammoniak in de vochtige doek en veeg het oppervlak van de steen aan olieachtige residu achtergelaten door de was te verwijderen. Spoel het gebied met gedestilleerd water en laten drogen.

Breng een kompres als de vlek blijft: Meng zuiveringszout en gedestilleerd water tot een dikke pasta te vormen, over de consistentie van pindakaas. Bevochtig de vlek met gedestilleerd water, dan verspreid de pasta op de steen tot een dikte van 1/4 tot 1/2 inch. Bedek het gebied met plastic en tape de randen om een ​​lucht afdichting over de pappen te creëren; Dit voorkomt dat het snel droogt, die de doeltreffendheid ervan vermindert. Laat de pappen zitten gedurende ten minste 24 uur. Verwijder het plastic en laat het kompres volledig drogen.

Het schoonmaken van de gedroogde pasta, via de schraper, indien nodig. Maak een schone doek met gedestilleerd water en dep het gebied om alle sporen van de baking soda te verwijderen. Laat het oppervlak drogen. Als de vlek blijft, herhaal het kompres behandeling als dat nodig is.

Share This Post