Index / Fashion, Style & Personal Care / Wat zijn Twill Pants?

Share This Post

Fashion, Style & Personal Care

Wat zijn Twill Pants?

Twill is een term die verwijst naar de diagonaal patroon waarin stof vaak geweven. Een weefsel wordt twilled wanneer twee of meer verticale draden - de kettingdraden - oversteken twee of meer horizontale inslagdraden op een moment. Het resultaat is e

AdvertisementTwill is een term die verwijst naar de diagonaal patroon waarin stof vaak geweven. Een weefsel wordt twilled wanneer twee of meer verticale draden - de kettingdraden - oversteken twee of meer horizontale inslagdraden op een moment. Het resultaat is een textiel met een opvallend schuin patroon met een geribbelde structuur (bekend als Wales). Twill kunnen worden vervaardigd uit een geweven glasvezel - met inbegrip van katoen, wol, zijde - en worden meestal gebruikt om broeken en jeans te maken.

De voordelen van Twill

Twill is duurzamer en is bestand tegen slijtage langer dan plain-geweven stof. Het is ook minder gevoelig voor kreuken en krimp. Het goed bestand tegen vocht en koude. Twill verbergt ook vuil goed. Het drapeert mooi en is makkelijk op maat.

Typische Tweed Pants

Denim is een bepaald soort katoen stof, en dus alle denim jeans, ongeacht hun stijl, worden geclassificeerd als twill broek. Khakis en chino's, ook zijn meestal opgebouwd uit een katoenen of katoen-keperstofschort. Werkbroek vaak zijn vervaardigd uit een polyester of poly- keperstofschort. Op de bovenkant van herenmode, gabardine, Serge en tweed zijn enkele twill stoffen die gebruikt kunnen worden in jurk broek.

Share This Post