Index / Huis / Wat zijn Slat bedden?

Share This Post

Huis

Wat zijn Slat bedden?

Je hebt één van de twee keuzes bij het kopen van slat bedden voor uw nieuwe matras. Boxsprings zijn het alternatief voor lattenbodems. Voor- en nadelen liggen in beide keuzes. Als u een lattenbodem, kunt u geld besparen op uw volgende aankoop matras

Advertisement

Je hebt één van de twee keuzes bij het kopen van slat bedden voor uw nieuwe matras. Boxsprings zijn het alternatief voor lattenbodems. Voor- en nadelen liggen in beide keuzes. Als u een lattenbodem, kunt u geld besparen op uw volgende aankoop matras omdat er geen behoefte aan een boxspring zal zijn.

Verschil tussen Slats en boxsprings

Een lat bed is een bed frame dat heeft ingebouwde ondersteuning in plaats van een boxspring. Het verschil zit in het frame. Een frame zonder latten die is ontworpen om een ​​boxspring te houden zal niet anders dan een mid-beam support. De boxspring rust op de buitenranden van het frame, die dan zorgt de ondersteuning van de matras. Lat bed heeft echter steunbalken die parallel lopen aan de hoofd- en voeteneinde van het bedframe. De matras kan direct op de latten, die dezelfde soort ondersteuning als een boxspring verschaffen geplaatst. Het geld opgeslagen op een boxspring kan worden gebruikt om een ​​betere kwaliteit matras kopen.

Soorten Slat bedden

Slat bedden zijn vaak gezien in een stapelbed, ligbedden, futons en diverse andere vormen van lattenbodems. Sommige bedden hebben een aluminium of houten latten die zijn gelast of geschroefd in het bedframe. Deze lamellen zijn bekend als vaste latten. De meeste andere vormen van latten zogenaamde flexibele latten, die uitwisselbaar indien één breekt en de lamellen worden vervangen. Als u koopt een lattenbodem voor een ruimte van kinderen, biedt meer opslagruimte onder het bed. Maar in tegenstelling tot een boxspringbed dat sommige schokken kan absorberen als gevolg van de lente ontwerp, zal lamellen barsten als kinderen overmatig springen op een bed.

Vaste of flexibele

Vaste lamellen zijn de meest voorkomende van de twee latten bedbodems. De latten niet verplaatsen van het bedframe. Een standaard matras werkt prima op een vaste lattenbodem. Latex en schuim matrassen zijn echter beter geschikt voor een flexibele lattenbodem, omdat de matras kan vormen tot de lamellen, het verstrekken van meer steun geven en met dit soort basis.

Soorten houten latten

Latten zijn gemaakt van verschillende houtsoorten variëren in kosten, flexibiliteit en sterkte. Pine is de meest kosteneffectieve en voorkomende vorm van hout gebruikt in de latten. Berkenhout latten kost iets meer, maar zijn sterker en geven een gevoel van flexibiliteit in het hout, waardoor het kan voorkomen dat kraken. Grenen hout komt in veel verschillende soorten die variëren in prijs en duurzaamheid ook.

Share This Post