Index / Bedrijf / Wat zijn Preventieve interne controle?

Share This Post

Bedrijf

Wat zijn Preventieve interne controle?

De interne controles bij bedrijven zijn gebaseerd op de drie fasen. Preventieve controles worden opgezet voordat er fouten, verliest of fraude en het meest gunstig. Corrigerende controles worden ingesteld nadat problemen zijn geconstateerd. Detective

Advertisement

De interne controles bij bedrijven zijn gebaseerd op de drie fasen. Preventieve controles worden opgezet voordat er fouten, verliest of fraude en het meest gunstig. Corrigerende controles worden ingesteld nadat problemen zijn geconstateerd. Detective controles problemen op te sporen na het feit.

Preventieve interne controle

Deze methode stelt in de plaats manieren om fouten te voorkomen, het verminderen van de mogelijkheden die de werknemers te verleiden om fraude te plegen. Het verbetert de nauwkeurigheid en efficiëntie van de boekhoudkundige verrichtingen. Financiële verslaggeving wordt betrouwbaarder en helpt ervoor te zorgen uw bedrijf is in overeenstemming met lokale, provinciale en federale wetten.

strategieën

Systemen van checks and balances zijn de hoeksteen van de preventieve interne controles. Wanneer een manager nodig heeft om een ​​transactie te autoriseren voordat het kan worden verwerkt door een werknemer, de manager zorgt ervoor dat het in overeenstemming is met het beleid en de procedures van het bedrijf. Voorbeelden van preventieve controles, volgens de Universiteit van Californië President Mark Yudof, zijn: scheiding van taken, de juiste vergunning, adequate documentatie en de fysieke controle over de activa ".

Risicobeoordeling

De eerste stap in de uitvoering van preventieve interne controles is om de doelstellingen van de afdeling vast te stellen. De doelstellingen zullen in lijn zijn met die van de onderneming als geheel. Bepalen welke informatie moet worden verzameld, zoals kosten of kwitanties, die essentieel zijn voor het management om beslissingen te nemen. Denk aan wetten die van toepassing zijn en, indien niet opgevolgd worden, kan het bedrijf een risico op boetes of andere juridische situaties te zetten.

controle

Alle potentiële problemen kunnen niet vooraf worden bepaald. Voortdurende monitoring, zoals interne audits en self-assessment, kunnen gaten in het systeem op te vangen. In "The Internal Auditing Handbook," Spencer en Jennifer Pickett schrijven: "Clear besluiten kunnen worden genomen over de aard van de controles die in de plaats moet worden gebracht en hoe risico kan worden bewaard tot een aanvaardbaar niveau, ondanks de onzekerheden die inherent zijn aan de aard van externe en interne risico's voor de organisatie. "

Share This Post