Index / Kunst en Vermaak / Wat zijn Maracas gebruikt?

Share This Post

Kunst en Vermaak

Wat zijn Maracas gebruikt?

Maracas zijn een muziekinstrument afkomstig uit Latijns-Amerika, gebruikt om het ritme te bieden vooral voor muziek met een Latijns-beat. Ze worden meestal gespeeld in paren, vaak met een hoger en een lager in toonhoogte. Maracas worden veel gebruikt

AdvertisementMaracas zijn een muziekinstrument afkomstig uit Latijns-Amerika, gebruikt om het ritme te bieden vooral voor muziek met een Latijns-beat. Ze worden meestal gespeeld in paren, vaak met een hoger en een lager in toonhoogte. Maracas worden veel gebruikt in de muziek van Mexico, Cuba, Jamaica, Puerto Rico, Brazilië, Venezuela en Colombia.

Playing

Maracas belangrijk is voor het geluid van salsamuziek, aangezien zij onderscheidend aandrijfpuls die op een hogere frequentie dan de drums. Het vergt enige oefening om deze eenvoudige instrumenten bespelen. Meestal worden ze geschud, en moet de muzikant het ritme te anticiperen. De speler heeft om te leren hoe lang het duurt voordat het zaad te reizen in de kalebas, voordat hij de oppervlakte. Maracas kan ook worden belandt in het lichaam, meestal een hand of been, om een ​​andere, meer milder geluid te creëren.

De naam

Het woord "maraca" is toegeschreven zowel aan de Tupi taal van Brazilië, en de Araucanian mensen van centraal Chili. De instrumenten worden gapachos in het Andesgebergte genoemd, omdat ze zijn gevuld met zaad van de gapacho plant. In Paraguay ze zijn gemaakt van porrongo kalebassen en neem die naam, terwijl ze SHAC-shacs worden genoemd in Trinidad en kalebas in West-Afrika.

Origins

Maracas hun oorsprong hebben in verschillende delen van de wereld op ongeveer hetzelfde tijdstip. Ze werden bekend dat er in Colombia 1500 jaar geleden, maar Puerto Rico's inheemse Taino mensen ook aanspraak maken op de uitvinding. In Puerto Rico, is het percussie-instrument gemaakt van de vrucht van de higuera boom, die overal groeit op het eiland. De vrucht wordt geplukt als het is rond en klein. Twee gaten geboord erin, zodat de pulp kan worden verwijderd. Als de schil van het fruit volledig droog worden kleine steentjes binnen zetten door dezelfde openingen en een hengsel. Door een andere hoeveelheid keien in elk van het paar, de twee maracas van een paar zijn "afgestemd." Maracas zijn ook afkomstig uit West-Afrika en de Congo.

types

Traditionele maracas zijn gemaakt van verschillende soorten gedroogde kalebassen of kalebas, met gedroogde zaden of kleine steentjes in het creëren van het geluid. Sommige zijn gemaakt van kokosnoten met gedroogde zaden of bonen binnen. Ze kunnen ook worden gemaakt van leer, hout of kunststof. Clay maracas zijn gevonden in Colombia, dat dateert uit inheemse mensen van 1500 jaar geleden kunnen worden getraceerd. Sommige moderne maracas worden gemaakt door rijgen een net van kralen over de buitenkant van een holle pompoen of kalebas vormig voorwerp gemaakt van hout, klei of zelfs papier mache.

Beyond Salsa

Moderne Klassieke muziek componisten, waaronder Prokofiev en Bernstein, hebben maracas geschreven in de scores voor balletten en symfonieën. Soms maracas worden gebruikt in plaats van drumsticks voor dramatische effecten in vurige klassieke stukken.

Share This Post