Index / Gezondheid / Wat zijn goede voedingsmiddelen te eten om Lower Cholesterol?

Share This Post

Gezondheid

Wat zijn goede voedingsmiddelen te eten om Lower Cholesterol?

Hoog cholesterol vormt een groot gevaar voor de slagaders en uiteindelijk naar het hart. Het verlagen en het beheer van het cholesterolgehalte gaat om een ​​verandering van levensstijl dat regelmatige lichaamsbeweging en een hart-gezond dieet bevat.

Advertisement

Hoog cholesterol vormt een groot gevaar voor de slagaders en uiteindelijk naar het hart. Het verlagen en het beheer van het cholesterolgehalte gaat om een ​​verandering van levensstijl dat regelmatige lichaamsbeweging en een hart-gezond dieet bevat. Het is niet moeilijk om te denken aan manieren om meer fysiek actief te worden. Echter, wetende welke voedingsmiddelen te eten om lagere cholesterol te helpen en onderhouden van gezonde niveaus is een mysterie voor sommigen. Ontdek welke voedingsmiddelen het beste zijn voor het verlagen van cholesterol en waarom.

De American Heart Association (AHA) staat door een dieet met weinig verzadigde vetten en transvetten als beste voor de algehele gezondheid van het hart. Het beperken van de consumptie van vlees, het eten van minder vet zuivelproducten en de consumptie van dranken met weinig of geen suiker zijn de belangrijkste punten in zijn aanbeveling. Hier een paar van de specifieke voedingsmiddelen de AHA adviseert u duidelijk wanneer het proberen om uw cholesterol te verlagen blijven: voedingsmiddelen met een hoog cholesterol (orgaanvlees, eigeel, schelpdieren, geheel en 2 procent melk), voedingsmiddelen en dranken met toegevoegde suikers, natrium rijke voedingsmiddelen (kruiden zouten, sojasaus, steak saus, ingeblikte augurken en olijven) en levensmiddelen die gedeeltelijk gehydrogeneerde plantaardige oliën. Logeren uit de buurt van deze soorten voedsel zal het verbeteren van uw cholesterol lezingen en de algehele gezondheid van het hart.

Walnoten zijn bewezen in studies om cholesterol in het bloed te verlagen. Andere noten zoals amandelen, hazelnoten, pinda's en pecannoten hebben soortgelijke effecten in het verlagen van cholesterol getoond. Echter, gematigdheid is de sleutel, omdat deze noten zijn ook hoog in vet. Het consumeren van een handvol van deze noten per dag zal volstaan. Havermout en haverzemelen zijn de super voedingsmiddelen in het verlagen van cholesterol. Ze bevatten oplosbare vezels, die studies hebben aangetoond specifiek verlaagt low-density lipoproteïne (LDL) cholesterol. LDL is het slechte cholesterol die aanzienlijk bijdraagt ​​aan coronaire hartziekten. Als je niet van havermout, kunt u ook oplosbare vezels uit pruimen, appels, peren, gerst, psyllium en bruine bonen.

Vis hoog in omega-3 vetzuren, die in vis vetten die cholesterol zijn. Vette vis - niet alle schaal-en schelpdieren - bevatten deze cholesterolverlagende vetzuren. Schelpdieren is hoog in vetten, die niet goed zijn voor u en kan uw cholesterol verhogen. Goede vis keuzes zijn onder andere zalm, makreel, sardines, haring, meer forel en witte tonijn. Deze vissen bevatten de hoogste niveaus van omega-3 vetzuren. Het wordt aanbevolen om twee porties vis eten week en beperken bakken de vis. Koken, grillen en bakken zijn de beste manieren om deze hart-gezonde vis te koken.

Olijfolie, vooral extra vergine olijfolie, bevat een mix van antioxidanten die LDL-cholesterol verlaagt en laat het goede HDL-cholesterol intact. Het wordt aanbevolen om twee eetlepels olijfolie per dag is genoeg om lagere cholesterol te helpen, terwijl niet te veel vet toe te voegen aan uw dieet. Er zijn vele manieren om olijfolie toe te voegen aan uw dagelijkse voeding, zoals mengen met azijn tot slasaus te maken, toe te voegen aan marinades en bedruip vlees met het in plaats van met boter of margarine.

Het eten van hele vruchten en groenten geeft veel antioxidanten en oplosbare vezels die helpen om cholesterol te verlagen. Het consumeren vijf porties per dag van deze voedingsmiddelen zal helpen bij het verbeteren van uw cholesterolgehalte in het bloed. De grootste voordelen komen uit het eten van de hele vrucht of groente, huid opgenomen, omdat de sappen niet dezelfde niveaus van vezels te bevatten als de hele voedsel doet.

Uw arts kan u helpen een dieet plan dat uw specifieke cholesterolverlagende behoeften aan te pakken. Als u nog andere gezondheidsproblemen of voedsel allergieën, kan uw arts u helpen om veilig voedsel alternatieven om je cholesterol te verlagen vinden.

Share This Post