Index / Gezondheid / Wat zijn Giant Bloedplaatjes?

Share This Post

Gezondheid

Wat zijn Giant Bloedplaatjes?

Bloedplaatjes die groter zijn dan normaal, tot 10 procent groter zijn dan normaal worden beschouwd reus of geplet bloedplaatjes. Normale grootte bloedplaatjes variëren 1,5-3,0 micrometer of urn in diameter en grote bloedplaatjes, groter dan 7 urn, va

AdvertisementBloedplaatjes die groter zijn dan normaal, tot 10 procent groter zijn dan normaal worden beschouwd reus of geplet bloedplaatjes. Normale grootte bloedplaatjes variëren 1,5-3,0 micrometer of urn in diameter en grote bloedplaatjes, groter dan 7 urn, van 10 tot 20 urn in diameter. Giant bloedplaatjes syndroom komt ook in de Bernard-Soulier syndroom, een zeldzame genetische afwijking in patiënten met deze plaatjes. Deze abnormale bloedplaatjes interfereren met het stollingsproces, wat resulteert in bloeden stoornissen en langdurig bloeden afleveringen.

Bernard-Soulier Syndroom

Bernard-Soulier Syndroom of B-SS, komt meestal voor in de kindertijd of vroege kindertijd. Een zeldzame, genetische aandoening veroorzaakt door bloeden ongebruikelijk gevormde of reus bloedplaatjes, het syndroom voorkomt stolling bloedplaatjes niet de mogelijkheid om zich aan de wanden van verwonde bloedvaten, een essentieel aspect bij de vorming van een stolsel in de wond. Deze afwijking leidt tot overmatig bloeden.

symptomen

Het syndroom begint meestal in de kindertijd of vroege kindertijd en veroorzaakt neusbloedingen, bloedend tandvlees en in sommige gevallen, blauwe plekken. Problemen die later optreden zijn die in verband met de menstruatie, chirurgie, maagzweren en trauma. Het syndroom wordt meestal vroeg vermoed, zoals kinderen met het syndroom problemen bij langdurig bloeden hebben.

Oorzaken

Het gen dat het syndroom draagt ​​overgeërfd en verzendt de "autosomaal recessief," wat betekent dat het zeldzame en dat de bijdragen van het gen voor het kind beide ouders. Volgens een artikel door David Perlstein, MD, is het syndroom vermoed worden in minder dan één op 1.000.000 individuen en is door een defect in bloedplaatjes glycoproteïne.

Diagnose

Diagnose van B-SS vindt in het algemeen nadat de patiënt zoekt behandeling van bloedingen. Zuigeling jongens met overmatig bloeden na de besnijdenis of oudere kinderen die langdurig bloeden na het verliezen van een tand worden het meest verwacht van het hebben van grote bloedplaatjes syndroom of B-SS. Een speciale laboratoriumtest bevestigt de aanwezigheid van de ziekte.

Behandeling

Er is geen remedie voor gigantische bloedplaatjes syndroom of B-SS, maar studies zijn aan de gang. Bovendien zijn er geen specifieke behandelingen voor deze ziekte. Patiënten met B-SS moet aspirine, ibuprofen, naproxen of medicijnen die interfereren met de vorming van een stolsel te voorkomen. Als de patiënt een ernstige bloeden episode, zijn bloedtransfusies nodig. Artsen raden gediagnosticeerde patiënten om alle contactsporten vermijden. Omdat bloedarmoede is een punt van zorg voor mensen met een B-SS, is een dagelijks ijzersupplement ook geadviseerd.

Share This Post