Index / Hobby's, Games & Toys / Wat zijn enkele redenen voor Dichtheid fouten?

Share This Post

Hobby's, Games & Toys

Wat zijn enkele redenen voor Dichtheid fouten?

De dichtheid is de massa per volume-eenheid, zodat bij het meten van de dichtheid, de massa van het voorwerp vinden en delen door het gemeten volume. Alle metingen omvatten onzekerheid echter en bepaalde soorten fouten kan de onzekerheid in de bereke

AdvertisementDe dichtheid is de massa per volume-eenheid, zodat bij het meten van de dichtheid, de massa van het voorwerp vinden en delen door het gemeten volume. Alle metingen omvatten onzekerheid echter en bepaalde soorten fouten kan de onzekerheid in de berekening verder toe. Altijd proberen om de meest accurate tools beschikbaar om fouten te verminderen bij het meten van de dichtheid te gebruiken.

vloeistofvolume

Er zijn veel verschillende instrumenten die u kunt gebruiken om vloeibare volume te meten - keuken maatbekers, bekers, afgestudeerd cilinders en volumetrische pipetten zijn een paar voorbeelden. Helaas zijn niet alle van deze instrumenten bieden dezelfde precisie en nauwkeurigheid. Bekers en keuken maatbekers zijn de minst nauwkeurige van deze apparaten. Afgestudeerd cilinders zijn iets nauwkeuriger en volumetrische pipetten zijn de meest nauwkeurige van deze tools. Afhankelijk van wat voor soort instrument dat u gebruikt dan uw meting van het volume kan een verhoogd niveau van fouten of onzekerheid - met andere woorden, als je een beker gebruiken om het volume te meten, uw meting zou kunnen veel verder worden uit van de ware waarde dan wanneer je gebruik gemaakt van een volumetrische pipetten.

Regelmatig Solid Volume

Als een stevige heeft een regelmatige vorm zoals een kubus of een cilinder, het volume is eenvoudig te berekenen met behulp van eenvoudige geometrische formules. U zult nog steeds nodig om zijn lengte, radius, enzovoort te meten, echter. Zodat de liniaal die u gebruikt om metingen uit te voeren introduceert een mogelijke bron van fouten, omdat uw meting zo nauwkeurig als uw meettoestel zal zijn. Bovendien, als de vorm van de vaste stof heeft een aantal onregelmatigheden - een deuk in de bovenkant van de kubus - de berekening van het volume is uit door de hoeveelheid onregelmatigheden.

Onregelmatige Solid Volume

Als een vaste stof onregelmatig van vorm - een houtsnippers, bijvoorbeeld - u zou moeten calculus gebruiken om zijn volume te berekenen, en de berekening zou heel moeilijk, afhankelijk van de vorm van het object. In dit geval zou je beter af het bepalen van het volume door onderdompeling het object in vloeibare en controle om te zien met hoeveel het volume veranderingen. U moet een vloeistof waarin het voorwerp zinkt in plaats van praalwagens, echter kiezen, en het is ook belangrijk om ervoor te zorgen dat het object niet genieten van de vloeistof. Als je om houtsnippers te gebruiken in water, bijvoorbeeld, zouden ze zweven en genieten van een deel van het water, scheeftrekken uw volume meting.

temperatuur Effecten

Dichtheid varieert met de temperatuur. Over het bereik van temperaturen die men tegenkomt in het dagelijks leven, deze variatie verwaarloosbaar voor vele soorten stoffen. Het introduceert een andere mogelijke bron van fouten, echter, want als je de dichtheid te meten bij één temperatuur, het resultaat kan niet geldig zijn bij een ander. Bovendien is de dichtheid van een gas varieert sterk met druk en temperatuur, zodat een gas van gevonden alleen betekenis onder gespecificeerde omstandigheden.

Massa en andere overwegingen

De laatste mogelijke bron van fouten is uw meting van de massa. Doorgaans wordt de massa gemeten met behulp van een schaal of evenwicht. De nauwkeurigheid van de meting is afhankelijk van het type schaal je gebruikt. Een keuken schaal, bijvoorbeeld, is waarschijnlijk minder nauwkeurig dan een schaalverdeling in een chemisch laboratorium. In het algemeen zullen de wetenschappers deze mogelijke bronnen van fouten rekening te houden bij het maken van een meting door het melden van een onzekerheid waarde. Met andere woorden, in plaats van de rapportage dichtheid als gewoon "x", zullen ze dit melden als "x +/- y." Hoe groter de onzekerheid, hoe groter "y" is, is deze onzekerheidswaarde geeft een gevoel voor de betrouwbaarheid van de meting.

Share This Post