Index / Bedrijf / Wat zijn drie soorten evaluatie-technieken gebruikt in PR?

Share This Post

Bedrijf

Wat zijn drie soorten evaluatie-technieken gebruikt in PR?

Evaluatie technieken in public relations toestaan ​​dat deze professionals die betrokken zijn bij het vormgeven van het imago van een bedrijf om meetbare, meetbare resultaten te presenteren aan het management. Deze technieken geven PR werknemers de m

AdvertisementEvaluatie technieken in public relations toestaan ​​dat deze professionals die betrokken zijn bij het vormgeven van het imago van een bedrijf om meetbare, meetbare resultaten te presenteren aan het management. Deze technieken geven PR werknemers de mogelijkheid om objectieve metingen van subjectieve gedrag en smaken te creëren. Bedrijfsleiding gebruikt deze metingen om het succes of falen van een PR-campagne, evenals de return on investment van verschillende publiciteit kanalen te bepalen.

Evaluatie technieken en Public Relations Metrics

Public relations metrics zijn de instrumenten die professionals PR gebruiken om de effectiviteit van hun inspanningen te evalueren. Deze statistieken niet alleen meten hoeveel vertoningen de campagne in de publieke sfeer heeft gemaakt, maar hoe goed die indrukken af ​​te stemmen op de algemene doelstellingen van het bedrijf. Indrukken kan worden beschouwd als de website van hits, social media, krantenknipsels, TV ratings of media downloads. PR-professionals kunnen deze indrukken afwegen tegen de kosten om de economische efficiëntie van elk type campagne te bepalen.

Techniek No. 1: Key Performance Indicators

Een belangrijke bron die public relations bedrijven te gebruiken om de efficiëntie van een campagne te evalueren, is het opnemen van de belangrijkste prestatie-indicatoren. KPI's kan een telling van krantenknipsels omvatten, leads gegenereerd en veranderingen in de omzet. Demografische KPI's kan de algemene statistieken naar leeftijd, etnische afkomst, geslacht, inkomen of de locatie te breken. Deze indicatoren kunnen helpen PR-professionals te bepalen welke klanten reageren op hun boodschappen en hoe goed deze berichten vertalen in de verkoop.

Techniek No. 2: Product Surveys

Enquêtes zijn een beproefde techniek voor het verzamelen van gegevens over de meningen van klanten en prospects. Goed gemaakte enquêtevragen kan worden aangepast aan de behoeften van de specifieke actie te voldoen en kunnen betrouwbare resultaten. De vergaard door precieze enquêtevragen data geeft PR-professionals een kans om waardevolle inzicht te krijgen in een campagne. Enquêtes zijn zeer effectief bij het meten van het bereik van een campagne, omdat ze laten PR-medewerkers om grote hoeveelheden informatie rechtstreeks vanuit die luisteraars, kijkers of lezers die de inspanningen van de campagne hebben ervaren te verzamelen.

Techniek No. 3: Social Media Analytics

De snelle groei van online sociale media sites zoals Facebook, Twitter en Instagram heeft PR-professionals voorzien van nieuwe wegen om het bereik van hun inspanningen te meten. "Likes" op een Facebook-post, kan "re-tweets 'van Twitter berichten en andere vormen van sociale media sharing fungeren als een kracht multiplier voor een effectieve campagne. Deze verkooppunten ook toestaan ​​dat gebruikers in staat om onmiddellijke, directe feedback over hoe ze zich voelen over de verschillende aspecten van elke campagne geven.

Share This Post