Index / Bedrijf / Wat zijn de voordelen van Financial Information Systems?

Share This Post

Bedrijf

Wat zijn de voordelen van Financial Information Systems?

Een financiële informatiesysteem (FIS) is belast met het toezicht op de financiën binnen een organisatie of bedrijf. Het duurt complexe data en verwerkt deze in gespecialiseerde rapporten, bespaart tijd en moeite in de omgang met de boekhouding. Terw

Advertisement

Een financiële informatiesysteem (FIS) is belast met het toezicht op de financiën binnen een organisatie of bedrijf. Het duurt complexe data en verwerkt deze in gespecialiseerde rapporten, bespaart tijd en moeite in de omgang met de boekhouding. Terwijl de financiële informatiesystemen hebben vele voordelen, moet worden opgemerkt dat het hebben van een FIS in de plaats kan kostbaar zijn en meestal vereist training voor die mensen gebruik van het systeem.

Accounting

Het centrum van een financieel informatiesysteem zal worden gevonden in de boekhouding. Dit gebied wordt gekeken naar de totale financiële beeld van een project, bedrijf of individu, waarin zowel crediteuren en debiteuren. Hoe groter het project, hoe voordeliger een financieel informatiesysteem wordt. Terwijl een geavanceerd systeem niet noodzakelijk is voor een individuele financiële rekening zou kunnen zijn, kunnen de financiën van een organisatie worden bijgehouden door middel van een financiële informatiesysteem.

Fondsen

Een ander voordeel van het hebben van een financiële informatie systeem in de plaats wordt gezien met financiering. De FIS onderzoekt waar de fondsen vandaan komen en waar de middelen gaan uit. In tegenstelling tot de boekhouding, echter FIS kunnen gebruik maken van starre begroting controles. Hierdoor kan een gebruiker snel vaststellen of een financiële situatie ontwikkelt. Als de financiering is aangewezen voor "onderhoud" voor $ 200.000 en een aantal servers naar beneden gaan en vereisen onmiddellijk herstel in het bedrag van $ 215.000, zullen de FIS-programma aan te geven dat de financiering is gegaan dan de begroting en zal wijzigingen worden aangebracht in de begroting nodig.

rapportage

Reporting is een ander voordeel aan het hebben van een FIS op zijn plaats. Door gebruikers de mogelijkheid om rapporten te onderzoeken over alle aspecten van de financiële gegevens, het helpt bij het bijhouden van het verleden kosten, evenals het projecteren van toekomstige uitgaven. Daarnaast helpt het identificeren van verschillende afdelingen en divisies die consequent gaan over de begroting, maar ook welke afdelingen opereren binnen hun budget, en zelfs welke afdelingen eigenlijk in het kader van de begroting komen.

specialisatie

Gespecialiseerde financiële informatiesystemen zijn beschikbaar, variërend van die zijn ontworpen voor effectenmakelaars en handelaren om medische instellingen. Financiële informatie systemen die worden gebruikt in aandelen en obligaties zijn ontworpen om in de buurt van instant-gegevens financiële markt te voorzien, het projecteren van trends, het bijhouden van de voorraad verkopen, en in het algemeen het verzamelen en verspreiden van gegevens beurs zo snel mogelijk. Een medisch FIS zou de patiënt informatie bevatten als het gaat om de betaling kosten voor de verzekering, evenals een uitgebreide database van verzekeringsclaims, verzekeringen uitbetalingen en iets anders met betrekking tot de financiën van een medische kantoor.

Share This Post