Index / Huis / Wat zijn de verschillende soorten van triplex?

Share This Post

Huis

Wat zijn de verschillende soorten van triplex?

Multiplex is een veel voorkomende bouwmateriaal. Je zou foto multiplex als grote vellen dunne lagen hout. Dit is technisch nauwkeurig, maar multiplex kan vrij complexe materie met verschillende types beschikbaar. Deze variëren in gebieden zoals houts

AdvertisementMultiplex is een veel voorkomende bouwmateriaal. Je zou foto multiplex als grote vellen dunne lagen hout. Dit is technisch nauwkeurig, maar multiplex kan vrij complexe materie met verschillende types beschikbaar. Deze variëren in gebieden zoals houtsoorten, sterkte en toepassingsmogelijkheden.

Inleiding tot Multiplex

Multiplex bestaat uit verscheidene dunne houten platen samengeperst. Deze dunne platen worden genoemd fineer of lagen. Het fineer worden gestapeld en aan elkaar gelijmd groepen ergens 3-7. De korrels van het hout richting veranderen bij elke plaat over de korrels op een laag loodrecht op de nerf van de aangrenzende lagen. Dit maakt het multiplex inflexibel de korrels op elkaar inwerken om de treksterkte te verhogen. Multiplex wordt ook bepaald met behulp kwaliteiten zoals A, de hoogste kwaliteit, A / B, een hoge kwaliteit voor een iets lagere kwaliteit terug, en X, de laagste kwaliteit met verscheidene gebreken bij het multiplex oppervlak.

Soft Multiplex

Zachte multiplex is meestal gemaakt van hout van bomen zoals Douglas sparren, dennen en ceders. Er is geen standaard dikte van een fineer, maar de totale dikte van een zachte triplex kan variëren van 5/8 inch tot 1 inch. Deze triplex worden hoofdzakelijk gebruikt in de bouw en constructie. Ze zijn vaak delen van hekken, vloeren, wanden en daken. Zachte multiplex kan zelfs worden gebruikt als onderdeel van het interieur van het voertuig of containers te vervaardigen.

Hard Multiplex

Hard multiplex wordt meestal gemaakt van ofwel esdoorn, berk of een mengsel van hout uit tropische gebieden zoals Maleisië en andere delen van Zuidoost-Azië. Tropisch multiplex is traditioneel de enige soort die verschillende soorten hout gebruikt in een enkel blad van triplex. Door de toegevoegde sterkte van deze multiplex via zachtere zijn zij bruikbaar in meer zware constructie. Steigers, high-impact vloeren, meubels, sportartikelen, muziekinstrumenten en zelfs windturbine bladen kunnen worden gemaakt van deze meer duurzame multiplex.

andere Multiplex

Er zijn verschillende andere soorten multiplex ontworpen voor meer specifieke toepassingen. Er is triplex vliegtuigen die vergelijkbaar multiplex berken behalve dat gebruikt speciale lijm om de lagen te binden. Dit geeft het weerstand toegevoegd aan de hitte en vochtigheid dat vliegtuigen kunnen beïnvloeden. Marine multiplex is een speciaal type van triplex getrakteerd op natte en vochtige omgevingen te weerstaan. Dit materiaal wordt gebruikt bij de opbouw verschillende dokken of boten. Er is ook een flexibele type multiplex, soms "bochtige board," dat kan worden gebogen en aangebracht op gebogen oppervlakken.

Share This Post