Index / Cars / Wat zijn de schotten in een Motorcycle Muffler?

Share This Post

Cars

Wat zijn de schotten in een Motorcycle Muffler?

Een motorfiets uitlaat is gebaseerd op een speciaal apparaat bestaande uit een reeks van kamers of buizen naar het gebrul van verbruikte uitlaatgassen te neutraliseren omdat ze de motor af te sluiten. Dit apparaat wordt een baffle en wordt doorgaans

AdvertisementEen motorfiets uitlaat is gebaseerd op een speciaal apparaat bestaande uit een reeks van kamers of buizen naar het gebrul van verbruikte uitlaatgassen te neutraliseren omdat ze de motor af te sluiten. Dit apparaat wordt een baffle en wordt doorgaans in één van twee vormen: chambered schotten en absorptie schotten. Veel uitlaatsystemen geleverd als originele uitrusting voor een moderne motor zijn ontworpen met een kamer-stijl baffle. Aftermarket performance systemen gebruiken typisch een absorptie-type baffle.

Doel

primaire rol van een schot is de intensiteit van de motorfiets uitlaatgeluid, de geluidsgolven die door de verbranding in de motor verminderen. Zonder een schot in de plaats, kan het uitlaatgeluid van een motorfiets gevaarlijk luid en kan zelfs juridische problemen te maken als de machine wordt gebruikt op de straat.

Chambered Baffles

Een chambered schot bestaat uit een aantal compartimenten waarin de geluidsgolven door moet gaan voordat het verlaten van de uitlaat. Als de geluidsgolven te verplaatsen in de kamer, worden ze teruggekaatst in de volgende set van geluidsgolven, die effectief annuleert een klein percentage van het geluid voordat ze verhuizen naar de volgende kamer. Dit gaat door totdat de verminderde geluidsgolven de uitlaat af te sluiten.

absorptie Baffles

Een absorptie baffle is opgebouwd uit een kern van louvered of geperforeerde stalen buis die zich uitstrekt over de lengte van de uitlaat. Deze innerlijke kern is gewikkeld in een geïsoleerde glasvezelmat genoemd verpakking. Zoals uitlaatgassen in de binnenste kern in te voeren, de geluidsgolven passeren de lamellen of perforaties en worden opgenomen in de verpakking. De resterende geluidsgolven exit door de dempers stopcontact.

verwijderbare Baffles

Naast de geperforeerde kern op de meeste aftermarket dempers, verwijderbare schotten zijn een motorfiets uitlaatgeluid verder te verminderen. De schotten worden gewoonlijk opgebouwd uit een korte lengte van de geperforeerde stalen buis die in het stopcontact de geluiddemper wordt geplaatst en beveiligd door een kleine schroef. Hoewel ze niet zo effectief in het verminderen van de intensiteit van een uitlaatgeluid als de andere vormen van schotten, hebben deze kleinere schotten hebben genoten van wat succes in het stilleggen van de rechte pijp uitlaatsystemen die vaak worden gezien op cruiser motorfietsen.

Voors en tegens

Terwijl schotten toestaan ​​dat de gemiddelde motorrijder om te rijden door de stad zonder dat alarm of het vergaren van de aandacht van de lokale politie, ze kunnen beroven van de motorfiets van zijn prestatievermogen. Vanwege hun ontwerp, kamer type schotten veel strenger, waardoor de uitlaatgassen van het verlaten zo soepel en snel mogelijk. de voorraad chambered uitlaat vervangen door een aftermarket absorptie-stijl uitlaat rechtzetten van de uitlaatgasstroom, die een toename van de macht. Het onderhouden van een absorptie-type uitlaat is ook veel eenvoudiger, omdat hun ontwerp zorgt voor regelmatige vervanging van de interne verpakking. Omgekeerd volledige vervanging is de enige optie voor een beschadigde chambered uitlaat.

Share This Post