Index / Gezondheid / Wat zijn de oorzaken voor chronische ontsteking?

Share This Post

Gezondheid

Wat zijn de oorzaken voor chronische ontsteking?

Terwijl de ontsteking nodig is voor je lichaam om infecties en ziekten bestrijden, chronische ontsteking is niet iets wat je moet negeren. Ziekten, dieet of vitaminetekorten, of een combinatie van deze elementen, kunnen chronische ontsteking veroorza

Advertisement

Terwijl de ontsteking nodig is voor je lichaam om infecties en ziekten bestrijden, chronische ontsteking is niet iets wat je moet negeren. Ziekten, dieet of vitaminetekorten, of een combinatie van deze elementen, kunnen chronische ontsteking veroorzaken. Het kan tot gezondheidsproblemen en zelfs onderzocht als een oorzaak van kanker.

Het National Cancer Institute definieert ontsteking "roodheid, zwelling, pijn en / of een gevoel van warmte in een gebied van het lichaam. Dit is een beschermende reactie op letsel, ziekte of irritatie van de weefsels. "Dit soort van ontsteking is noodzakelijk voor je lichaam om infecties te bestrijden en helpen een blessure te herstellen, en het lost binnen een periode van tijd. Chronische ontsteking is niet noodzakelijk in reactie op een verwonding, en het kan niet weg op zichzelf.

Sommige auto-immuunziekten, zoals reumatoïde artritis, lupus en syndroom van Sjögren wordt gekenmerkt door een chronische ontsteking. Onderzoekers van de Max-Planck-Instituut voor Neurobiologie in Duitsland hebben ontdekt dat deze ontsteking het gevolg zijn van problemen die voortvloeien uit bepaalde eiwitten die betrokken zijn bij een immuunrespons kan zijn.

Bepaalde besmettelijke stoffen leiden tot chronische ontsteking. De bacterie Helicobacter pylori veroorzaakt maagontsteking. Hepatitis C veroorzaakt een ontsteking van de lever. Een recente studie, uitgevoerd aan het MIT, gepubliceerd in het 'Journal of Clinical Medicine "bevestigde vermoeden onderzoekers dat dit soort ontsteking zet je een groter risico op maag- en leverkanker. Onderzoekers ontdekten dat tijdens deze ontstekingsprocessen, DNA werd beschadigd. Normaal gesproken zou je lichaam deze schade te herstellen, maar sommige mensen de lichamen niet, wat resulteert in veranderingen die kunnen leiden tot kanker.

Wat je eet kan ook chronische ontstekingen veroorzaken. Een recente studie van de Universiteit van Missouri is gebleken dat vitamine D-tekort veroorzaakt chronische ontsteking, en onderzoekers van de Universiteit van Californië in San Diego School of Medicine blijkt dat het eten van rood vlees introduceert een ontsteking veroorzaken molecuul anders niet gevonden in je lichaam.

Uw arts kan bloedonderzoek uitvoeren om te zien of u last heeft van chronische ontsteking. Hij kan medicijnen voorschrijven voor-ontsteking veroorzaken van auto-immuunziekten en antibiotica voor de behandeling van Helicobacter pylori. Zonlicht is een uitstekende bron van vitamine D, en Catherine Peterson, de onderzoeker aan de universiteit van Missouri studie, bepaalt dat "[e] xposing 25 procent van de oppervlakte van de huid tot 10 minuten van het zonlicht zal drie dagen per week een adequaat niveau in te houden de meerderheid van de mensen. "Verminder de hoeveelheid rood vlees je eet. Al deze veranderingen zullen helpen bij chronische ontsteking.

Share This Post