Index / Gezondheid / Wat zijn de oorzaken van nekpijn en zwelling op de achterkant van de nek?

Share This Post

Gezondheid

Wat zijn de oorzaken van nekpijn en zwelling op de achterkant van de nek?

Nekpijn komt veel voor, maar gaat gepaard met zwelling op de achterkant van de nek is. Daarnaast zichtbaar nek zwelling, samen met pijn kan trauma of infectie aan te geven, hoewel je misschien niet eens weet dat je lijdt aan deze voorwaarden. Nekpijn

Advertisement

Nekpijn komt veel voor, maar gaat gepaard met zwelling op de achterkant van de nek is. Daarnaast zichtbaar nek zwelling, samen met pijn kan trauma of infectie aan te geven, hoewel je misschien niet eens weet dat je lijdt aan deze voorwaarden.

Nekpijn kan het gevolg zijn van een trauma, chronische aandoeningen zoals artritis, ziekte, onjuiste ergonomie, overmatige lichaamsbeweging, een slechte houding of een auto-ongeval. Op zichzelf niet noodzakelijkerwijs een ernstige aandoening.

Halszwelling gevolg van interne ontsteking kan veroorzaakt worden door een autoimmuunziekte zoals artritis, evenals gezwollen lymfeklieren, infectie of trauma. Zichtbare ontsteking is ongebruikelijk, volgens Dr. Rob Gottesman, een Colorado Springs chiropractor. Dit zou waarschijnlijk het gevolg van een infectie.

Nekpijn en ontstekingsverschijnselen, zoals roodheid, pijn, stijfheid en gevoeligheid aan, kan een autoimmuunziekte flareup, zoals van lupus, artritis en fibromyalgie. Elke pijn in de nek met zichtbare ontsteking moet worden gecontroleerd door een arts, die waarschijnlijk een röntgenfoto van het getroffen gebied zal doen om een ​​diagnose vast te stellen.

Sinus infecties kan ook leiden tot pijn in de nek, en Staphylococcus (stafylokok) infecties van invloed zijn op de huid kan leiden tot een kook of abces. Één hiervan op de achterkant van de nek rode, pijnlijke en ontstoken weergegeven en kan verergeren en naar andere delen van het lichaam.

De achterste (rug) nekspieren te ontwikkelen triggerpoints, volgens Valerie Delaune, Trigger Point Therapy expert. Een triggerpoint patroon in de suboccipitals (boven de oren) kan pijn veroorzaken bij de schedelbasis. In de splenius cervicis (achterkant van de nek), zal het pijn het achterhoofd en onderaan de hals.

Share This Post