Index / Gezondheid / Wat zijn de oorzaken van nachtelijk zweten bij mannen?

Share This Post

Gezondheid

Wat zijn de oorzaken van nachtelijk zweten bij mannen?

Nachtelijk zweten zijn niet alleen vaak voor een pre-menopauzale vrouwen. Ze zijn ook regelmatig voor bij mannen. Er zijn minstens 173 medische aandoeningen die nachtelijk zweten veroorzaken. Niet alle nachtelijk zweten zijn alarmerend, maar kunnen w

Advertisement

Nachtelijk zweten zijn niet alleen vaak voor een pre-menopauzale vrouwen. Ze zijn ook regelmatig voor bij mannen. Er zijn minstens 173 medische aandoeningen die nachtelijk zweten veroorzaken. Niet alle nachtelijk zweten zijn alarmerend, maar kunnen worden veroorzaakt door ernstige medische aandoeningen die moeten worden onderzocht door een arts. Het is veel gemakkelijker voor uw arts om de oorzaak van nachtelijk zweten te bepalen of u eerst uitsluiten dat omgevingsfactoren. Zorg ervoor dat uw arts te vertellen over eventuele medicijnen die u gebruikt.

Nachtelijk zweten veroorzaakt door medicatie

Er zijn verschillende oorzaken van nachtelijk zweten bij mannen die niet levensbedreigend, en medicatie is over het algemeen een van hen. Ze zijn voorzien van anti-depressiva, paracetamol, Viagra en nitroglycerine. Deze geneesmiddelen en anderen reageren met chemie van het lichaam en de oorzaak nachtelijk zweten. Sommige medicijnen kunnen worden vermeden, maar anderen niet. Indien de klachten aanhouden kunt u met uw arts te praten over een mogelijke overstap naar een andere medicatie.

Milieu

Denk aan je omgeving. Als de kamer dat je slaapt in te warm is, kan het nachtelijk zweten veroorzaken. Na te veel dekens is een andere oorzaak van nachtelijk zweten. Deze oorzaken zijn het makkelijkst op te lossen. Het is gewoon een kwestie van het aanpassen van de temperatuur, of het verwijderen van een deel van de covers. Niet alleen zijn deze het gemakkelijkst te genezen, maar ook de beste beginpunt elimineren factoren.

Spanning

Stress is een van de meest voorkomende oorzaken van nachtelijk zweten met betrekking tot mannen. Stress of angst met belasting van elk orgaan in het lichaam. Het verhoogt de hartslag en verhoogt niveaus van adrenaline. Stress leidt ook de zenuwen die leiden tot de zweetklieren. Stress zet uw lichaam in de strijd of flight mode. Deze factoren zullen alleen de kans nachtzweten verhogen.

onbekende oorzaak

Idiopathische hyperhidrosis is een soort van nachtelijk zweten is niet gekoppeld aan een medische of milieuconditie. Met deze aandoening het lichaam over-produceert zweet en kan niet worden gekoppeld aan een medische of milieu veroorzaken. Het zweten treedt meestal op de hoofdhuid, onder de armen, op de handen en de voeten. Er is een chirurgische ingreep die nu kan helpen met deze aandoening. Deze procedure heeft vele patiënten van idiopathische hyperhidrosis. ETS-Endoscopische Thoracic Sympathectomy is een proces waarin de zenuw die zweet regelt enkel de probleemzones wordt gesneden.

Medische omstandigheden

Er zijn verschillende ernstige medische aandoeningen die nachtelijk zweten kunnen veroorzaken. Sommige van deze aandoeningen omvatten tuberculose, hypoglykemie, kanker en infecties. Tuberculose is de meest voorkomende medische aandoening aan nachtelijk zweten veroorzaken. De belangrijkste vorm van kanker lymfoom. Nachtelijk zweten zijn vaak een vroeg symptoom van lymfoom, maar meestal niet het enige symptoom. Infecties zoals ontsteking van de hartkleppen ook wel endocarditis kan ook een oorzaak voor nachtelijk zweten zijn. Een andere medische oorzaak van nachtelijk zweten is AIDS. Aids is een auto-immuun-deficiëntie, dat het lichaam in staat om infecties te bestrijden vermindert.

hormonen

Het ontbreken van de normale testosterongehalte bij mannen kunnen nachtelijk zweten veroorzaken. Daarom komt vaker voor bij mannen boven de leeftijd van 50. Als je ouder wordt uw niveaus van testosteron beginnen te dalen. Dit hormoon daling zogenaamde andropauze niet zo snel gebeuren bij mannen als vrouwen menopause doet. Het is een zeer langzame en geleidelijke daling van het testosterongehalte. Mannen kunnen opvliegers en nachtelijk zweten hetzelfde als vrouwen doen. Deze aandoening treft slechts ongeveer 5 procent van de mannelijke bevolking. Hormoonvervangende therapie kan helpen met dit probleem.

Identificatie

Het is belangrijk om te beginnen uitsluiten van de niet-medische voorkomende oorzaken als eerste. Als de kamer dat je slaapt in is te warm, afkoelen naar beneden. Het verminderen van stress niveaus. Stress of angst veroorzaakt niet alleen nachtelijk zweten, maar het is moeilijk op uw algehele gezondheid. Zodra niet-medische voorwaarden zijn uitgesloten, is het tijd om een ​​arts om de oorzaak vast te stellen te zien.

Share This Post