Index / Hobby's, Games & Toys / Wat zijn de oorzaken van Honeybee Uitsterven?

Share This Post

Hobby's, Games & Toys

Wat zijn de oorzaken van Honeybee Uitsterven?

Honingbijen zijn verdwijnen in een alarmerend tempo. Tussen 2006 en 2009 meer dan thirty30 procent van de commerciële honingbij bevolking afgestorven. Deze drastische verwoesting van de bijenpopulatie is die plaatsvinden over de hele wereld meer en m

AdvertisementHoningbijen zijn verdwijnen in een alarmerend tempo. Tussen 2006 en 2009 meer dan thirty30 procent van de commerciële honingbij bevolking afgestorven. Deze drastische verwoesting van de bijenpopulatie is die plaatsvinden over de hele wereld meer en meer bijenkasten verdwijnen. De oorzaak van dit verlies wordt genoemd colony collapse disorder, of CCD.

Colony Collapse Disorder

Colony collapse disorder is de aandoening die wordt veroorzaakt enorme verliezen in de wereld van de honingbij bevolking. Het heeft verspreid als wildvuur in de VS en Europa in de afgelopen jaren, waardoor er vrijwel geen land met honingbij bevolking onaangetast. In 2007 meldde Polen, dat 40 procent van de bijenpopulatie in de winter waren omgekomen. Dit was veruit niet het enige land getroffen, zoals veel andere Europese landen, waaronder Italië en Portugal, ook gemeld zware honingbij verliezen.

symptomen

Wetenschapper studeren netelroos verloren als gevolg van CCD vond dat de bijen binnen leed niet uit één aandoening of een virus, maar meerdere Ones. Onderzoekers van de Universiteit van Illinois en het Amerikaanse ministerie van Landbouw is ook gebleken dat de bijen getroffen door CCD had veel grotere hoeveelheden versnipperde ribosomaal RNA en dat CCD bijen verricht ook diverse picorna-achtige virussen, die het RNA te vallen. De theorie is dat het virus muteert en injecteert zichzelf ribosoom van de bij virale proteïnen in plaats van gezonde cellen veroorzaken. Dit overbelast systeem van de bij, waardoor de bijen kwetsbaar. Dit is vergelijkbaar met het HIV virus te vernietigen het immuunsysteem bij een mens, waardoor hij kwetsbaar voor virussen zoals longontsteking.

Oorzaken

Onderzoekers hebben niet in staat om een ​​oorzaak te vinden CCD, maar er zijn verschillende theorieën. Een theorie van May Berenbaum van de Universiteit van Illinois gesuggereerd is dat honingbijen handel deregulering in 2005 toegestaan ​​asymptomatische picornavirus carriers - degenen die een virus zich kan verspreiden, maar nooit last van hebben - in de Verenigde Staten, de verspreiding van de infectie. Toename van de wereldhandel op dit moment ook kan zijn verspreid meerdere infecties over de hele wereld. Andere theorieën hebben gekeken naar de varroamijt als de oorzaak van CCD, of de nadelige gevolgen van pesticiden worden gebruikt in de omgeving van gewassen. De huidige populaire gedachte onder onderzoekers is dat CCD niet het gevolg van één oorzaak of een virus, maar wordt veroorzaakt door een combinatie van spanningen.

gevolgen

Het verlies van de honingbij leidt tot veel meer dan het verlies van honing voor menselijke consumptie. De honing die mensen consumeren is slechts een neveneffect van de honingbij de uitvoering van zijn veel belangrijker doel: bestuiving. Een derde van alle voedselgewassen afhankelijk zijn van bestuiving door insecten. Professor Joergen Tautz van Würzburg Universiteit stelt dat er meer dan 130.000 planten die afhankelijk zijn van bestuiving; velen zijn belangrijke voer voor dieren. Het verlies van deze planten zullen rechtstreeks van invloed op de dieren die zich voeden met hen, die zal blijven om omhoog te gaan in de voedselketen. Het verlies van de honingbij zal verstrekkende gevolgen hebben, de lengten waarvan steeds onzichtbaar.

Share This Post