Index / Gezondheid / Wat zijn de oorzaken van gevoelloosheid in de Legs & Feet?

Share This Post

Gezondheid

Wat zijn de oorzaken van gevoelloosheid in de Legs & Feet?

Als u zich gevoelloosheid in uw benen en voeten, of elders in het lichaam, dit wordt beschouwd als sensorisch verlies. Gevoelloosheid kan het gevolg zijn van gewoon zitten in een positie te lang of zitten in een lastige positie en dan beseffen, na he

Advertisement

Als u zich gevoelloosheid in uw benen en voeten, of elders in het lichaam, dit wordt beschouwd als sensorisch verlies. Gevoelloosheid kan het gevolg zijn van gewoon zitten in een positie te lang of zitten in een lastige positie en dan beseffen, na het proberen om op te staan, die uw benen of voeten zijn gevoelloos. Dit is een tijdelijke aandoening die weg gaat, volgens AARP. org. Echter, voet en been gevoelloosheid kan ook aangeven dat er iets ernstig mis is.

Zenuwbeschadiging, Plaque

Als u een zenuw letsel aan je onderrug hebben geleden, kan dit verlies van gevoel in de voeten en benen veroorzaken. Als u een hernia, die druk legt op de spinale zenuwen, kan dit leiden tot been en voeten gevoelloosheid. Vasculaire claudicatio treedt op wanneer er opbouw van plaque, waarbij de bloedtoevoer naar een gebied beperkt. Het kan een tintelend gevoel en pijn en gevoelloosheid. Atherosclerose kan leiden tot plaque opbouw. Reumatoloog Dr. Nathan Wei legt uit dat wanneer slagaders, die bloed brengen van het hart naar de benen, geblokkeerd, pijn en gevoelloosheid leidt. Het aangedane been kan een schaduw van paars draaien en zal koeler aanvoelt dan de niet-aangedane been te voelen.

MEVROUW

Multiple Sclerose, een progressieve ziekte die leidt tot neurodegeneratie (zenuwbeschadiging), kan gevoelloosheid. Vrouwen lijden aan MS meer dan mannen. Deze voorwaarde beschadigt de beschermende laag, de myelineschede die zenuwcellen dekt. Zintuiglijke impulsen stoppen of vertragen wanneer schade wordt toegebracht aan deze bedekking, volgens AARP.

Beroerte

Als u een beroerte hebben ervaren kan deze gevoelloosheid en tintelingen, evenals verlies van evenwicht en coördinatie veroorzaken. Wanneer een patiënt een beroerte, onderbreekt de bloedtoevoer naar een gedeelte van de hersenen.

Zieke Zenuwen, Geknepen Zenuwen, ischias

Als u schade aan de zenuwen hebben geleden, in het algemeen, voor het begin van gevoelloosheid, beleeft u een naald-en-pins, prikkelend of branderig gevoel, dat paresthesias wordt genoemd. Zieke zenuwen kan ook leiden tot paresthesieën en gevoelloosheid Volgens verkeerde diagnose. Dr. Nathan Wei legt uit dat een geknepen zenuw of zenuw entrapment kan in onderrug en dit zal resulteren in de benen en / of voeten gevoelloosheid, die lumbale radiculopathie wordt genoemd. Ischias, die wordt veroorzaakt door beschadiging van de heupzenuw, is een al te vaak voorkomt. Het resulteert in pijn in de benen en gevoelloosheid en pijn in de onderrug, volgens Health Hype. Een persoon kan tinteling, zwakte en gevoelloosheid in één of beide benen als gevolg van ischias voelen.

cysten

Arachnoidea cysten kunnen been en voet gevoelloosheid en een tintelend gevoel veroorzaken. Deze aandoening is zeldzaam. Het treedt op wanneer cysten die cerebrospinale vloeistof gevulde blaasjes zijn ontstaan ​​tussen de schedelbasis en het oppervlak van de hersenen.

Diabetes, kanker

Als u lijdt aan diabetes, kunnen deze voet en been gevoelloosheid veroorzaken. Kanker van de hersenen kan leiden tot gevoelloosheid been Volgens verkeerde diagnose.

Share This Post