Index / Gezondheid / Wat zijn de oorzaken van Constant Hoofdpijn?

Share This Post

Gezondheid

Wat zijn de oorzaken van Constant Hoofdpijn?

Volgens de Mayo Clinic, 3 tot 5 procent van de volwassenen ervaren een constante hoofdpijn --- minstens 15 hoofdpijn een maand langer dan drie opeenvolgende maanden. Dergelijke constante hoofdpijn omvatten chronische migraine of spanningshoofdpijn, h

AdvertisementVolgens de Mayo Clinic, 3 tot 5 procent van de volwassenen ervaren een constante hoofdpijn --- minstens 15 hoofdpijn een maand langer dan drie opeenvolgende maanden. Dergelijke constante hoofdpijn omvatten chronische migraine of spanningshoofdpijn, hemicrania continua en zogenaamde "nieuwe dagelijkse aanhoudende hoofdpijn."

symptomen

Voor een constante hoofdpijn een chronische migraine, dient het ofwel misselijkheid / braken of gevoeligheid voor geluid of licht, en ten minste twee van deze symptomen, zegt de Mayo Clinic: pijn die matige tot ernstige, slechts aan één zijde van de hoofd, verergerd door lichamelijke activiteit, en / of het klopt of pulsen. Chronische spanningshoofdpijn ook gevoeligheid voor geluid of licht en lichte misselijkheid, maar de pijn van invloed op beide kanten van je hoofd en wordt beschreven als aanscherping of persen.

De Mayo Clinic definieert een nieuwe dagelijkse aanhoudende hoofdpijn als een milde tot matige pijn aan beide kanten van je hoofd die dagelijks gebeurt niet meer dan drie dagen na uw eerste dergelijke hoofdpijn --- gepaard met lichte misselijkheid en gevoeligheid voor geluid / licht. Hemocrania continua is een onophoudelijke hoofdpijn aan één kant van je hoofd, dat wisselt tussen matige en ernstige. Het moet ook een van de volgende symptomen: verstopte neus of loopneus, roodheid van het oog of scheuren aan de aangedane zijde van het hoofd, en het ooglid hangend of zwelling.

Oorzaken

Constante hoofdpijn kan worden veroorzaakt door een onderliggende medische aandoening, meldt de Mayo Clinic, zoals hersen- ontsteking, infectie, tumor of letsel. Lifestyle factoren, zoals drinken en roken, kan ook leiden tot een constante hoofdpijn, of als u last hoge bedragen van stress en spanning, met weinig lichaamsbeweging en slechte eetgewoonten. Zelfs het nemen van te veel pijn medicatie voor een langere periode van tijd kan een dergelijke hoofdpijn veroorzaken.

Diagnose

Uw arts zal een fysiek examen en oogonderzoek uit te voeren, en bespreek uw persoonlijke en familiale medische geschiedenis. Volgens de Neurologie Channel, kunnen diagnostische tests worden besteld, met inbegrip van bloed en laboratoriumtests om orgaanfuncties te controleren en voor onderliggende aandoeningen. Sleep studies, röntgenfoto's en scans --- zoals MRI en CT --- kan worden gebruikt om uw functioneren van de hersenen en de activiteit te onderzoeken.

Behandeling

Als er een onderliggende medische aandoening wordt veroorzaakt door je constant hoofdpijn, zal de behandeling zich richten op de oorzaak, dan is uw symptomen. Als er geen oorzaak wordt ontdekt, wordt de behandeling gericht op preventie en verlichting van de pijn. Volgens de Mayo Clinic, antidepressiva, anti-epileptica, bètablokkers en niet-steroïdale anti-inflammatoire geneesmiddelen constant hoofdpijn stoppen. Sommige patiënten baat bij triggerpoint injecties, waarin een plaatselijke verdoving geïnjecteerd rond een zenuw.

complicaties

Constante hoofdpijn kan uw risico van verdere gezondheidsproblemen, zoals depressie, slaapstoornissen, angst, en andere fysieke en psychische problemen te verhogen, meldt de Mayo Clinic.

Share This Post