Index / Gezondheid / Wat zijn de oorzaken Horizontale Ridges in vingernagels?

Share This Post

Gezondheid

Wat zijn de oorzaken Horizontale Ridges in vingernagels?

Het uiterlijk van vingernagels kan een arts veel dingen te vertellen over de gezondheid van een persoon, van een eenvoudige vitaminegebrek om iets meer serieus. Er zijn vele oorzaken van groeven of ribbels op vingernagels. Verticale groeven of ribbel

AdvertisementHet uiterlijk van vingernagels kan een arts veel dingen te vertellen over de gezondheid van een persoon, van een eenvoudige vitaminegebrek om iets meer serieus. Er zijn vele oorzaken van groeven of ribbels op vingernagels. Verticale groeven of ribbels zijn heel gewoon; echter horizontale ribbels niet en kunnen een onderliggende ziekte duiden. Raadpleeg uw arts moet je horizontale ribbels op je nagels te ontdekken.

Beau's Lines

Beau's lijnen zijn horizontale depressies op de vingernagel, meestal op hetzelfde gebied op de nagel plaat. Ze treden na of tijdens een ernstige ziekte zoals een systemische infectie of diabetes. Kankerpatiënten die behandeld worden met chemotherapie kan Beau's lijnen te krijgen. Patiënten met de ziekte van Raynaud kunnen horizontale ribbels op hun nagels krijgen wordt blootgesteld aan lage temperaturen. Nagel trauma en ondervoeding kan ook Beau's lijnen veroorzaken. De groeven kunnen verdwijnen na het herstellen van ziekte.

Muehrcke's Lines

Muehrcke de lijnen als paren van dwarse witte lijnen horizontaal uitstrekt door de nagel, evenwijdig aan de lunula. Deze groeven worden veroorzaakt door een vasculaire abnormaliteit in het nagelbed en verdwijnen tijdelijk als de nagel wordt gedrukt. Muehrcke de lijnen niet voorkomen in het nagelbed, dus ze niet bewegen groei van de nagels. Deze vingernagel lijnen heersen bij patiënten met een lage albumine niveaus, nier of lever ziekte en ondervoeding.

Mee's Lines

Mees 'lijnen zijn horizontale, witte banden op meerdere nagels veroorzaakt door arsenicum vergiftiging of, in zeldzame gevallen, ernstige systemische ziekten. De breedte van deze vingernagel lijnen variëren. Als het nagelbed zelf niet wordt aangetast, Mees 'lijnen bewegen hoger als de nagel groeit.

Terry's Nails

In Terry's nagels, de nagel plaat is wit met uitzondering van een smalle horizontale band in de buurt van de vingertop. Deze horizontale ribbels op de nagels worden soms gezien bij patiënten met levercirrose, diabetes, nierziekte of HIV-infectie.

Horizontale Half Moons (Lunulae)

De witte, horizontaal, halve maan vorm die aan de basis van een aantal spijker bedden verschijnt (meestal op de duim en wijsvinger nagels) heet de lunula. Als de lunulae zijn blauw van kleur, kan dit vertegenwoordigen Wilson Disease of zilver vergiftiging. Rode lunulae kan worden veroorzaakt door levercirrose, koolmonoxide vergiftiging, COPD, hartfalen of psoriasis.

Nail Trauma

Nagels kan horizontaal deuken of ruggen ondersteunen van fysieke trauma aan het nagelbed. Als u horizontale ribbels ontdekken op je nagels, bezien of recent trauma als oorzaak. Deze groeven zijn meestal tijdelijk en zal groeien met de nagel.

Share This Post