Index / Gezondheid / Wat zijn de oorzaken geelverkleuring van de ogen?

Share This Post

Gezondheid

Wat zijn de oorzaken geelverkleuring van de ogen?

Er zijn vele oorzaken van de vergeling van de ogen of geelzucht en ze vereisen een snelle diagnose en behandeling. Geelzucht is een teken van een onderliggend medisch probleem of reactie op medicatie die de lever aantast. De onderliggende oorzaak van

Advertisement

Er zijn vele oorzaken van de vergeling van de ogen of geelzucht en ze vereisen een snelle diagnose en behandeling. Geelzucht is een teken van een onderliggend medisch probleem of reactie op medicatie die de lever aantast. De onderliggende oorzaak van vergeling van de ogen moet goed worden gediagnosticeerd en behandeld. Hoge bilirubine en gal zijn de belangrijkste oorzaken van de vergeling van de ogen. Echter, medicatie en andere medische kwesties zijn de onderliggende oorzaak van geelzucht.

Hoge bilirubine en Bile

De meest voorkomende oorzaak van de vergeling van de ogen is een gevolg van geelzucht, veroorzaakt door een hoog bilirubine in het bloed. Bilirubine is een chemische stof die zuurstof hemoglobine in rode bloedcellen draagt. Bloedcellen meestal af te breken in het lichaam en nieuwe cellen vervangen. De lever verwerkt de bloedcellen, maar als de lever niet in staat is wegnemen van deze belemmeringen, bilirubine bouwt in het lichaam, waardoor de huid geel weergegeven.

Geelzucht of vergeling kan zich ook voordoen als gevolg van een obstructie in de galwegen. Dit komt vaak voor wanneer de urine en ontlasting veranderen. Gal wordt normaal uitgescheiden door het lichaam, maar in sommige gevallen kleur kan veranderen als gevolg van de opbouw van bilirubine in het lichaam.

Medicatie en Reactie op stoffen

Er zijn veel medicijnen en stoffen die de gele verkleuring van de huid veroorzaken. Kwikvergiftiging sommige antibiotica, zoals erythromycine en Sufa, antidepressiva en kankermedicijn hebben vaak een negatieve invloed op de leverfunctie.

Leverziekte

Leverziekte kan een aantal ziekten, infecties of andere medische aandoeningen inhouden. Leverziekte treft vaak de cellen, weefsels, lever structuur en gezonde functies van de lever. De lever is een orgaan dat verantwoordelijk is voor de productie van gal, het filteren van het bloed, verwerking vetten, eiwitproductie, metabolisme, vitamine opslag, het transport van vloeistoffen en het recyclen van rode bloedcellen. Lever ziekte kan worden veroorzaakt door virale en bacteriƫle infecties, chemische verschuivingen in het lichaam, en fysische veranderingen. Het kan ook worden veroorzaakt door ondervoeding en alcoholisme.

cirrhosis

Levercirrose is wanneer de lever verslechtert vanwege een blessure. Littekenweefsel neemt de gezonde delen van de lever en blokkeert stroming van het bloed. De gezondheid van het lichaam wordt dan gecompromitteerd en niet kan beheersen infectie, omdat het niet in staat is om giftige stoffen uit het bloed te verwijderen. Wanneer een lever gezond, normaal regenereert cellen. Tijdens cirrose, het lichaam niet meer kan gezonde, nieuwe cellen.

hemolyse

Hemolyse (ook wel Hemolyse) is wanneer de rode bloedcellen in het lichaam af te breken. Hemoglobine wordt dan vrij in het bloed plasma. Hemolytische geelzucht wordt veroorzaakt doordat het lichaam begint te produceren veel bilirubine vanwege de toegenomen afbraak van erythrocyten of rode bloedcellen.

Hepatitis C

Hepatitis C is een ziekte die de lever aantast door een virale infectie die falen en littekens lever kan veroorzaken. Een van de belangrijkste symptomen van acute hepatitis geelzucht omvat door de ontsteking van de lever. De ontsteking kan leiden tot onherstelbare schade en belemmeren de functie van de lever.

Share This Post