Index / Huis / Wat zijn de oorzaken Crazing in Serviezen?

Share This Post

Huis

Wat zijn de oorzaken Crazing in Serviezen?

Haarscheuren ziet eruit als een spinnenweb van dunne lijnen in het glazuur over een stuk van gebakken porselein of aardewerk. U kunt hem vinden op antieke serviezen, maar het kan ook worden weergegeven op hedendaagse stukken als een defect in het bak

Advertisement

Haarscheuren ziet eruit als een spinnenweb van dunne lijnen in het glazuur over een stuk van gebakken porselein of aardewerk. U kunt hem vinden op antieke serviezen, maar het kan ook worden weergegeven op hedendaagse stukken als een defect in het bakproces of een bewuste techniek om het uiterlijk van sieraardewerk verbeteren.

Oorzaken van haarscheurtjes

Servies is glas een ondoorlaatbare oppervlak op schalen en gerechten, zodat voedseldeeltjes en vloeistoffen worden geabsorbeerd door poreuze klei. Sommige glazuren zijn onderdeel van de kleurpatronen, en sommige zijn duidelijk overgeschilderd ontwerp brand in een glasachtige afwerking in de oven. Haarscheuren gebeurt wanneer het glazuur sneller dan de klei als de ontslagen stuk afkoelt krimpt. Het lijkt erop dat heel fijn haarscheurtjes en zal vlekken in meer zichtbare scheuren als het voedsel spullen in onderbrekingen in het glazuur oppervlak krijgt. De haarscheurtjes kan evident zijn wanneer het stuk komt uit de oven of jaren ontwikkelen later als vocht in de klei en breidt het, "het breken van" het glazuur. Redenen voor de haarscheurtjes zou kunnen zijn:

De oven is te vroeg geopend - thermische schok - voordat de klei binnen voldoende is afgekoeld.

De bisque - de ongebakken harde stuk klei die vervolgens geglazuurd en gebakken - was niet lang genoeg of op een hoge genoeg temperatuur in brand gestoken.

De bisque en het glazuur onverenigbaar zijn, bisque en glazuur reageren tegen elkaar en zal niet fuseren.

Servies wordt geplaatst in de vaatwasser, indien herhaalde verwarming en koeling van de bindingen tussen klei en glazuur kunnen beschadigen.

De onderkant van een stuk is niet geglazuurd of slechts gedeeltelijk geglazuurd - droge-voet - waardoor vocht om het stuk in te voeren en uit te breiden onder de top glazuur.

Een overmatige glazuur jas werd toegepast op het stuk.

Het natuurlijke verouderingsproces van geglazuurde klei stukken kan leiden tot haarscheurtjes.

Craqueleur Effect

Haarscheuren is een opzettelijke decoratieve techniek die door sommige pottenbakkers toegepast. Art aardewerk en op maat gemaakte stukken kunnen smelten en glasfusing op aardewerk tot een boete web van breuklijnen te creëren. Raku aardewerk is een specifiek afvuren techniek die een craquelé wit glazuur kunt gebruiken op klei die uit de oven verwijderd en snel afgekoeld, vervolgens ondergedompeld in een vermindering kamer met brandbare materialen die branden, rook en "vernietigen" de finish in interessante en soms onvoorspelbare manieren.

Bedenkingen over Crazed Servies

De erfelijke servies of collectibles met haarscheuren kan niet thuis op de eettafel. De oude glazuren bevatte lood, en echt oud servies kan zijn lood-geglazuurd voor kleur of glans voordat iemand wist dat het giftig was. Haarscheuren is scheuren en kunnen uitlogen die leiden tot voedingsmiddelen, vooral wanneer de borden of schalen worden gebruikt om zure voedingsmiddelen dienen. Het web van de gekke lijnen kunnen ook bacteriën herbergen en moeilijk te steriliseren zonder verdere schade aan het stuk of de afwerking. Als gewaardeerde stukjes vertonen tekenen van haarscheurtjes, met pensioen gaan ze naar een ereplaats in de kast of op de muur.

Share This Post