Index / Cars / Wat zijn de onderdelen van een uitlaatsysteem op een auto?

Share This Post

Cars

Wat zijn de onderdelen van een uitlaatsysteem op een auto?

Een auto uitlaatsysteem is de taak van de leiding van de uitlaatgassen die zijn gemaakt door de motor een veilige afstand van het voertuig. Als het uitlaatsysteem niet goed functioneert, kan gevaarlijk uitlaatgassen het voertuig in te voeren, waardoo

AdvertisementEen auto uitlaatsysteem is de taak van de leiding van de uitlaatgassen die zijn gemaakt door de motor een veilige afstand van het voertuig. Als het uitlaatsysteem niet goed functioneert, kan gevaarlijk uitlaatgassen het voertuig in te voeren, waardoor de inzittenden in gevaar. Er zijn verschillende onderdelen die direct helpen de uitlaatgassen, extract de ergste verontreinigingen van gassen en vermindert ook het lawaai van het uitlaatsysteem.

Uitlaatspruitstuk

Het uitlaatspruitstuk is het deel van de auto uitlaatsysteem die direct hecht aan de auto motorblok. Het uitlaatspruitstuk is een pijp of een reeks van leidingen die een route biedt voor uitlaatgassen om de cilinders van de auto af te sluiten en hun weg door de auto uitlaatsysteem. Het uitlaatspruitstuk kan worden gemaakt van aluminium, gietijzer of roestvrij staal.

katalysator

Na de uitlaatgassen van de motor via het uitlaatspruitstuk te verlaten, ze passeren langs een pijp en voer een grote-pod op zoek apparaat genaamd de katalysator. De katalysator is een belangrijk onderdeel van het houden van bepaalde schadelijke uitlaatgassen uit de lucht. De katalysator schrobt bepaalde chemische stoffen uit uitlaatgassen van de auto met edele metalen en chemische stoffen die er in zitten verpakt. Katalysatoren werken op warmte, zodat ze functioneren op hun volle capaciteit zodra de motor tot de normale bedrijfstemperatuur is opgewarmd.

Geluiddemper

dempers Veel auto's 'zijn zichtbaar van achteren. De geluiddemper is het grote compartiment de uitlaat tip is gekoppeld. Het enige doel van een uitlaat is het geluid van het uitlaatsysteem te dempen. Het systeem van de compartimenten en diverse materialen geplaatst in verschillende soorten dempers functie om geluid te absorberen, zodat het niet zal komen van de auto uitlaat. Als een auto uitlaat heeft een gat erin, zal de auto direct klinken veel luider.

Share This Post