Index / Careers & Work / Wat zijn de nadelen van een Phlebotomist?

Share This Post

Careers & Work

Wat zijn de nadelen van een Phlebotomist?

Een phlebotomist phlebotomist of technicus speelt een grote rol in de innerlijke werking van een klinische setting. Omdat hij is verantwoordelijk voor het opstellen van bloedmonsters, ze op te slaan, het transport en de verwijdering van gevaarlijk af

AdvertisementEen phlebotomist phlebotomist of technicus speelt een grote rol in de innerlijke werking van een klinische setting. Omdat hij is verantwoordelijk voor het opstellen van bloedmonsters, ze op te slaan, het transport en de verwijdering van gevaarlijk afval, het risico hoog zijn in dit belangrijke medisch gebied.

Terwijl de verantwoordelijkheden onder meer helpen artsen de diagnose-bloed-gerelateerde aandoeningen, die patiënten zich prettig voelen terwijl ze hun bloed getrokken en mogelijk zelfs het toezicht op nieuw opgeleide phlebotomists, de nadelen zijn ernstig en moet rekening worden gehouden bij het overwegen van het invoeren van dit gebied.

Blootstelling aan gevaarlijke afvalstoffen

Een groot nadeel van het zijn een phlebotomist is de constante blootstelling aan schadelijke stoffen. Volgens de Verenigde Staten Bureau of Labor Statistics, specimens, oplossingen en reagentia die gebruikt worden in het laboratorium produceren soms dampen. In aanvulling op deze, tijdens het tekenen van bloed of het weggooien van gebruikte naalden, een phlebotomist die per ongeluk nicks zichzelf staat een risico om ziekten zoals HIV of syfilis. Accidentele lozingen of rommelig arbeidsomstandigheden, indien toegestaan, kan ook leiden tot blessures.

Lage marge voor fouten

In de flebotomie vak, er een zeer kleine marge voor fouten. Per ongeluk mengen verzamelde monsters kan leiden tot grote gevolgen. Misplaatsen of verkeerd labelen van een flacon is vergelijkbaar met het mengen van de patiënt charts voor een terminaal zieke patiënt en een perfect gezond is. Het kennen en het gebruik van een goede sterilisatie techniek is belangrijk, want een slip-up kan invloed hebben op meerdere patiënten en medewerkers. Als takenpakket phlebotomist zijn onder meer het vervoer van lab monsters, een goede rij-record is noodzakelijk omdat het bloed werk kan in gevaar komen als hij betrokken bij een ernstig auto-ongeluk, terwijl op weg naar het lab.

Lange uren Standing

de hele dag doorbrengen van het tekenen van bloed, het indienen of het vervoer van bloedmonsters naar het laboratorium of het uitvoeren van het laboratoriumwerk en het bespreken van de resultaten met artsen en ander medisch personeel kan resulteren in uren staan ​​elke dag; dit kan bestaande rugpijn of andere gezamenlijke verwondingen verergeren.

Bedmanieren

Een phlebotomist die is niet goed in het communiceren met anderen zullen een harde tijd waardoor patiënten zich prettig voelen. Patiënten die naar een kliniek of ziekenhuis meestal niet hebben getekend bloed, tenzij het noodzakelijk is, dus als een phlebotomist wandelingen in met een slechte houding, het verhoogt de angst van de patiënt en kan trekken uit het proces (vooral als de patiënt vraagt ​​om een ​​andere phlebotomist wijten aan haar ongemak) of resulteren in negatieve job functioneringsgesprekken.

Share This Post