Index / Onderwijs / Wat zijn de Landforms van de gematigde Deciduous Forest?

Share This Post

Onderwijs

Wat zijn de Landforms van de gematigde Deciduous Forest?

De gematigde loofbos is een van de aarde meest diverse en dichtbevolkte biomen. Loofbossen strek de oostkust van China, de Verenigde Staten en Australië, vul de eilanden van Nieuw-Zeeland en Japan, en het grootste deel van Europa. Het terrein of land

AdvertisementDe gematigde loofbos is een van de aarde meest diverse en dichtbevolkte biomen. Loofbossen strek de oostkust van China, de Verenigde Staten en Australië, vul de eilanden van Nieuw-Zeeland en Japan, en het grootste deel van Europa. Het terrein of landvormen van het loofbos zijn eveneens gevarieerd. Vlak, heuvelachtig en bergachtig terrein wordt afgewisseld met grote meren en kronkelende rivieren.

bergen

Bergachtige regio's zijn te vinden in veel van de wereld loofbossen. In Noord-Amerika, de Appalachian en Adirondack Mountains stijgen van Alabama tot New York. Europa's Alpen zijn grotendeels bedekt met loofbos en hun naam hebben gegeven aan andere bergketens in loofbos biomen, met inbegrip van de Noordelijke Alpen van Japan en de Zuidelijke Alpen van Nieuw-Zeeland. Echter, wanneer de bergen te bereiken zeer grote hoogte, het koude klimaat en de ijle lucht niet kan steunen het loofbos bioom. De hoogste gebieden van bepaalde reeksen, zoals de Alpen, zijn alpine toendra, in plaats van loofbos.

Hills

Een strook van bomen langzaam stijgende en dalende op veranderende terrein is een gemeenschappelijk gezicht in bladverliezende regio's. Het Verenigd Koninkrijk Cheviot Hills vormen een grens tussen Engeland en Schotland, en de kalkstenen heuvels bekend als de Pennines run down het midden van het eiland van Groot-Brittannië. In de regio's van Frankrijk die niet bergachtig - grotendeels in het midden en noordwesten van het land - vergelijkbaar heuvelachtig terrein kan worden gevonden. Hills uitstrekken door de Grote Meren en New England regio van de Verenigde Staten.

Lakes

Loofbossen zijn nat en waterrijke omgeving, dus het is geen verrassing dat 's werelds grootste niet-bevroren zoetwater systeem bevindt zich in het loofbos. De Grote Meren - Erie, Huron, Michigan, Ontario, en Superior - overspanning meer dan 700 mijl van de grens tussen de Verenigde Staten en Canada. Noordoostelijk China wordt ook onder meer land. 'S lands drie grootste zoetwatermeren, Poyang, Dongting en Taihu, bevinden zich allemaal in het oosten van loofbos van China.

Rivers

In Noord-Amerika, de Saint Lawrence en Hudson rivieren sluit binnenmeer land naar de Atlantische Oceaan en de rivier de Missouri loopt van de prairie van Montana door middel van de meest westelijke delen van het bos, aan de rivier de Mississippi en mondt uit in de Golf van Mexico. De Huang He of Gele Rivier, stroomt oosten van het centrum van China en voldoet aan de Gele Zee in Shanghai. Veel van de beroemde rivieren van Europa uitmonden in de Noordzee vanuit de loofbos: de Theems in Engeland, de Seine in Frankrijk, en de Rijn van Duitsland en Nederland.

Share This Post