Index / Huis / Wat zijn de kosten van een zonnepaneel?

Share This Post

Huis

Wat zijn de kosten van een zonnepaneel?

Zonnepanelen voor thuisgebruik zijn al bijna 30 jaar, maar ze zijn nog steeds niet beschouwd als betaalbaar voor de meeste huiseigenaren te zijn. Wat zijn de kosten van een zonnepaneel? En wat er moet gebeuren om de prijzen van fotovoltaïsche (PV) sy

AdvertisementZonnepanelen voor thuisgebruik zijn al bijna 30 jaar, maar ze zijn nog steeds niet beschouwd als betaalbaar voor de meeste huiseigenaren te zijn. Wat zijn de kosten van een zonnepaneel? En wat er moet gebeuren om de prijzen van fotovoltaïsche (PV) systemen tot een niveau waarop architecten, huizenbouwers en stedenbouwkundigen zonne-energie zal overwegen, naast de probleem-bereden conventionele energiebronnen zoals kolen gestookte generatoren en aardgas te brengen?

Hoe zonnepanelen werken?

Volgens het Amerikaanse ministerie van Energie Energy Saver website (zie bronnen sectie), zonne-elektrische --- of fotovoltaïsche --- systemen zetten zonlicht om in elektriciteit. Als het zonlicht wordt geabsorbeerd door de halfgeleidermaterialen die deel uitmaken van een zonnepaneel worden elektronen los geslagen uit hun atomen. Dit wordt de "foto-elektrisch effect." De vrije elektronen in de circuits ingebouwd in de zonnecel en produceren van een elektrische stroom. De basis zonnecel levert zeer kleine hoeveelheden vermogen, zoveel cellen verbonden met het zonnepaneel vormen. Deze panelen worden vervolgens gekoppeld aan het dak gemonteerde of-rack gemonteerde zonnepanelen te maken.

Grootte doet er toe

De kosten van een zonnepaneel is direct gerelateerd aan het aantal afzonderlijke fotovoltaïsche cellen bevat, die op zijn beurt bepaalt hoeveel vermogen in Watt een individu zonnepaneel kan produceren wanneer geraakt door de zonnestralen. De kosten worden vaak uitgedrukt in "dollar per watt." Als voorbeelden, een 100 watt paneel geproduceerd door DuPont was de verkoop door middel van een online distributeur in juni 2010 voor $ 120, of $ 1,20 per watt. Een Kyocera 210-watt paneel werd verkocht voor $ 511, of $ 2,43 per watt. Deze prijzen waren voor de aankoop van een panel. In dezelfde periode, een pallet van 30 Schott 225-watt panelen was $ 17.375, of een kostprijs van ongeveer $ 2,57 per watt.

Hoe worden Zonnepanelen gemaakt?

Silicium wordt gevormd in een kristal een zogenaamde "ingots." Dit kristallijne ingot wordt vervolgens gesneden in kleine schijfjes of wafers, minder dan een centimeter dik. Na het polijsten, materialen die een elektrische lading in een halfgeleider, genaamd "doteermiddelen", te produceren zijn verspreid over de schijf. Dit creëert positieve en negatieve polen, zoals in een batterij. Elke wafer is bedraad met een zeer dunne draad en wordt een individuele zonnecel. De cellen worden uitgelijnd in een rooster-achtige matrix en afgesloten achter een beschermende slagvast glazen afdekking.

Waarom hebben Panels Kosten zo veel?

Het proces om een ​​zonnepaneel is zeer tijdsintensief. De micro-miniatuur bedrading die de afzonderlijke cellen verbindt is een grote uitdaging in het maken van fotovoltaïsche panelen goedkoop genoeg voor massale adoptie vertegenwoordigd. Vooruitgang wordt geboekt bij de methoden die worden gebruikt om de afzonderlijke cellen draad samen een werkend zonnepaneel, maar waar massaproductie nog in de toekomst. Ook in de afgelopen jaren is er een tekort aan silicium vereist voor het produceren van cellen die hoge kosten panel heeft behouden zijn.

De kosten van Panels Come Down?

Volgens Travis Bradford, voorzitter van het Prometheus Institute, moet de levering van zonne-cel-grade silicium beginnen steeds meer in 2010 en vierpersoonskamers in 2012, die dramatisch zal helpen de kosten van zonne-paneel productiekosten te verlagen. Bradford voorspelt ook dat permanente evolutie van de nieuwere dunnefilmtechnologie verder de productiekosten vermindert. De dunne-film fabrikanten geen gebruik maken van silicium in hun processen, maar Bradford suggereert dat zij nodig hebben om hun prijzen te laten vallen om te concurreren met de verlaagde prijzen van de conventioneel geproduceerde zonnepanelen. Een andere kostenbesparende factor om de gaten te houden is het groeiende aantal kortingen en fiscale initiatieven worden aangeboden door de federale, provinciale en lokale overheden voor de installatie van zonnepanelen om de afhankelijkheid van elektriciteit geleverd door kolen- en aardgasgestookte gedreven turbines te verminderen.

Share This Post