Index / Gezondheid / Wat zijn de gevaren van Permethrin?

Share This Post

Gezondheid

Wat zijn de gevaren van Permethrin?

Permethrin is een synthetische chemische stof die wordt gebruikt als een insectenwerend en insecticide. Het wordt meestal gebruikt om parasieten en hun eitjes te doden. Bij mensen is een milde topische derivaat van het bestrijdingsmiddel schurft en l

Advertisement

Permethrin is een synthetische chemische stof die wordt gebruikt als een insectenwerend en insecticide. Het wordt meestal gebruikt om parasieten en hun eitjes te doden. Bij mensen is een milde topische derivaat van het bestrijdingsmiddel schurft en luizen. Het is verkrijgbaar in poedervorm, stof, nevel, emulgator en rook vormen.types

Een deel van de markt en merknamen permethrine gaat door onder meer Ambush, Cellutec, Dragnet, BW-21-Z, Eksmin, Ectiban, FMC 33.297, Indothrin, Kafil, Exmin, NRDC-143, Pounce, Torenvalk, Pramex, PP 557, Torpedo en Qamlin.

Functie

Permethrin is in wezen een insecticide. Het wordt vooral gebruikt om ongedierte te bestrijden in een aantal gewassen. Enkele van de meest voorkomende gewassen permethrin wordt gebruikt onder meer fruit, noten, katoen, fruit, paddestoelen en aardappelen.

gevaren

Hoewel permethrin is bruikbaar als een pesticide, permethrin kan gevaarlijk zijn voor mens en dier zijn. Het is bijna zeker belangrijke irritatie van huid en ogen veroorzaken. Bij onoordeelkundig gebruik, kan permethrine zelfs onvruchtbaarheid veroorzaken. Het wordt geclassificeerd als een niet-toxisch klasse II of klasse III pesticide, de benchmark indeling van pesticiden die irritatie kunnen veroorzaken aan de huid en ogen. Als gevolg van deze classificatie, wordt permethrine beschouwd als een beperkt gebruik van bestrijdingsmiddelen (RUP).

vergiftiging

Irritatie van de huid, roodheid, zwelling en huiduitslag zijn de vroege tekenen en symptomen van vergiftiging met permethrine. Andere symptomen zijn prikkelbaarheid op geluid en aanraking, hoesten, gevoelloosheid, gevoel van prikken, diarree, branderig gevoel, duizeligheid, vermoeidheid, overmatige speekselvloed, spiertrekkingen, vocht in de longen, misselijkheid en epileptische aanvallen. Deze symptomen kunnen variëren afhankelijk van het soort inname. Voordat haasten naar het ziekenhuis, heeft eerste hulp toe te dienen. Dit zou inhouden dat de patiënt in de frisse lucht, het spoelen van de mond, het spoelen van de ogen met fris en schoon water, het verwijderen van besmette kleding en was de huid met water en zeep.

Ecologische en milieueffecten

Permethrin is bekend dat geen schade aan bepaalde soorten vogels veroorzaken, terwijl dodelijk kan zijn voor anderen. In vogels, zoals fazanten, Japanse kwartel en wilde eenden, is het niet bekend om eventuele toxiciteit te veroorzaken. Het effect is bijna precies tegengesteld insekten en andere ongewervelde die zich voeden met vis. Het inademen van bepaalde hoeveelheden kunnen uitgebreide en onmiddellijke schade aan bluefish veroorzaken; meerval; Zalm; regenboogforel en Zonnebaars. Permethrin veroorzaakt ook uitgebreide afbraak in de bodem en het grondwater. Het is ook bekend om de voedingsoplossing kwaliteit van planten, water en fruit verzwakken bij gebruik in grote hoeveelheden.

Share This Post