Index / Onderwijs / Wat zijn de drie belangrijkste doelstellingen van spreken in het openbaar?

Share This Post

Onderwijs

Wat zijn de drie belangrijkste doelstellingen van spreken in het openbaar?

Een spreker in het openbaar heeft drie belangrijkste doelen bij het leveren van een toespraak: om te informeren, te overtuigen en om zijn publiek te overtuigen. Een goed gemaakte toespraak met deze drie elementen kunnen een publiek ten goede komen me

AdvertisementEen spreker in het openbaar heeft drie belangrijkste doelen bij het leveren van een toespraak: om te informeren, te overtuigen en om zijn publiek te overtuigen. Een goed gemaakte toespraak met deze drie elementen kunnen een publiek ten goede komen met een nieuwe reeks van informatie of een nieuw perspectief, die het vertrouwen van de spreker kan stimuleren en nieuwe kansen te creëren.

Belang van Public Speaking

Volgens het handboek 'Spreken in het openbaar: Praktijk en prestaties ", door Thomson Learning, een persoon zelfvertrouwen verbetert als hij wordt een effectieve spreker in het openbaar. Die vaardigheden kunnen helpen bij het verbeteren van een persoon comfort niveau rond anderen en kan worden gebruikt om een ​​verschil in het bedrijfsleven of de gemeenschap te maken. Spreken in het openbaar kan ook worden gebruikt als een charitatieve daad of een zeer winstgevende onderneming. en voor regelmatige spreekbeurten, zoals bruiloft toast, bestuursvergaderingen of lofprijzingen.

Informeren

Volgens de "Public Speaking: Praktijk en prestaties," het primaire doel van het spreken te informeren is het delen van kennis en wederzijds begrip, het beantwoorden van vragen zoals wie, wat, wanneer, waar, waarom, hoe, en hoe doet. Het succes van de poging van de spreker op de hoogte wordt gemeten door hoe goed het publiek begrijpt, behoudt en geldt onderwerp ideeën om hun eigen leven.

Overtuigen

Om een ​​publiek te overtuigen is om te veroorzaken iemand om iets te geloven --- of het nu een stemrechten, dieet keuze of één kant van een hot-button onderwerp als abortus of immigratie. Binnen spreken in het openbaar, het overtuigen van een publiek is een fundamenteel doel omdat het impliceert informatie over de toespraak werd verzameld en effectief geleverd, en het effent ook de weg voor de derde goal, het overtuigen van het publiek.

Te overtuigen

Volgens Clella Iles Jaffe's boek "Public Speaking: Concepten en vaardigheden voor een diverse samenleving," materials for a speech bedoeld om te overtuigen moet kunnen veroorzaken iemand om op te treden ter ondersteuning van het standpunt over een onderwerp. Een spreker moet dus in staat zijn om zijn publiek te informeren over een onderwerp en de invloed van hen te stemmen en soms actie te ondernemen. Voor een persoon om op te treden op een geloof, moet haar innerlijke overtuiging effectief uit te lijnen de boodschap van de spraak, en haar passie moet worden geroerd, die onberispelijk materiaal, de structuur en de levering vereist.

Share This Post