Index / Onderwijs / Wat zijn addenda in Math Addition Problemen?

Share This Post

Onderwijs

Wat zijn addenda in Math Addition Problemen?

Optellers zijn referentienummers in een optelsom, 2 + 3 = 5. Twee en 3 zijn de optellers, terwijl 5 de som. Naast problemen kunnen twee of meer addenda, die kunnen worden enkele of dubbele cijfers te hebben. Addends kan positief zijn, zoals 5 of nega

AdvertisementOptellers zijn referentienummers in een optelsom, 2 + 3 = 5. Twee en 3 zijn de optellers, terwijl 5 de som. Naast problemen kunnen twee of meer addenda, die kunnen worden enkele of dubbele cijfers te hebben. Addends kan positief zijn, zoals 5 of negatief, zoals -6.

Betekenis

Opvoeders gebruiken addends elementaire toevoeging aan jonge kinderen te leren. Kinderen beginnen met het leren elementaire toevoeging vaardigheden voor bedragen tot 10, en als ze eenmaal zijn comfortabel met dat nummer set, opvoeders gebruik addends te nemen groter aantal sets van 20 tot 100. Het begrijpen van addends en hun functies leert kinderen de basis van het aantal operaties en verbetert wiskundig redeneren en probleemoplossende vaardigheden.

ontbrekende addenda

Ontbrekende addends zijn precies zoals de naam al aangeeft, betekent addenda die ontbreken in de wiskundige vergelijking. Een uitspraak als 4 + = 8 bevat één bekend Addend, een onbekende of ontbrekende opteller en de som. Het doel van het leren addenda als dit is om studenten te laten kennismaken met de basisprincipes van algebraïsche wiskunde. Als een student kent 5 + 6 = 11 en ziet een probleem om 5 + = 12, kan hij zijn basiskennis van addenda en hun bedragen om te beginnen oplossen van het probleem. Dit is een nuttige vaardigheid voor het oplossen van problemen woord.

Drie of meer addenda

Naast problemen kunnen meer dan twee addenda hebben. Problemen zoals 8 + 2 + 3 = 13 hebben drie addenda dat 13. gelijk Naast problemen die twee-cijferige nummers, net als 22 + 82, moeten de studenten een aantal te dragen in de kolom honderden om het probleem op te lossen, waarbij de toevoeging van nog andere Addend. Problemen met drie of meer addenda leren studenten belangrijk concept groeperen nummers samen om het probleem snel op. Groepering is ook belangrijk omdat het helpt studenten grote problemen te breken in kleinere, beheersbare problemen die de kans op wiskundige fouten te verminderen.

Oefeningen Met addenda

Ten eerste, de studenten leren om addends en hun functies te identificeren in aanvulling problemen. Vervolgens leraren beginnen met gemakkelijke addenda of die beschouwd tellen nummers, 1 tot en met 10. De studenten leren ook een dubbele addends: 5 + 5 = 10 en 6 + 6 = 12. Van daaruit docenten introduceren de oefening genaamd dubbelspel plus één, een proces dat vraagt ​​studenten om een ​​dubbele Addend nemen, 4 + 4, en voeg 1 om het probleem om de oplossing te bepalen. De meeste studenten zeggen 4 + 4 = 8, dus als je 1 toe te voegen, krijg je 9. Deze geeft ook het groeperen van vaardigheden aan studenten. Leraren ook deze groepering vaardigheid gebruiken om de leerlingen informatie over nummer orde te leren (dat wil zeggen, 5 + 4 = 9 en 4 + 5 = 9), zodat studenten erkennen dat het bedrag niet verandert ondanks de volgorde verschil van de addends, een techniek genaamd omgekeerde volgorde addenda.

Zelfde Sum addenda

Een andere oefening aan studenten over addends leren heet dezelfde som addenda. De leraren leerlingen vragen om een ​​lijst van alle addends die een bepaald bedrag te evenaren. Bijvoorbeeld, de leraar stelt voor de optellers 15. Studenten die gelijk zou reageren met een lijst die 1 + 14 leest, 2 + 13, 3 + 12, 11 + 4, 5 + 10 en zo verder tot alle addenda die gelijk 15 zijn opgenomen. Deze vaardigheid versterkt omgekeerde volgorde denken en het oplossen van problemen voor vermiste addenda.

Share This Post