Index / Persoonlijke financiƫn / Wat wordt bedoeld met de Donut Hole in de sociale zekerheid?

Share This Post

Persoonlijke financiƫn

Wat wordt bedoeld met de Donut Hole in de sociale zekerheid?

De zogenaamde "doughnut gat" in de sociale zekerheid heeft betrekking op een voorgeschreven medicijn dekking kloof in Medicare Part D voorschrift drug plannen. De verzekeraar betaalt zijn deel van het voorschrijven van geneesmiddelen kosten, tot

AdvertisementDe zogenaamde "doughnut gat" in de sociale zekerheid heeft betrekking op een voorgeschreven medicijn dekking kloof in Medicare Part D voorschrift drug plannen. De verzekeraar betaalt zijn deel van het voorschrijven van geneesmiddelen kosten, tot een bepaald bedrag. Verleden dat punt, de abonnee is verantwoordelijk voor alle kosten van geneesmiddelen tot een katastrofisch maximum, waarna de verzekering drug betalingen te hervatten.

Big Gap

Onder Medicare Part D voorschrift plannen, de begunstigden betaalt een $ 310 jaarlijkse aftrekbaar uit eigen zak. Na dat de begunstigden betaalt 25 procent van de kosten van geneesmiddelen, waarbij de verzekeraar betaalt de overige 75 procent. Maar wanneer de begunstigde loopt tot $ 2530 in bedekt de kosten van geneesmiddelen in hetzelfde jaar, komt hij terecht in de doughnut hole en is verantwoordelijk voor het betalen van de volgende $ 3607 uit eigen zak. Zodra hij dat bedrag heeft doorgebracht, verzekering hervat voor 95 procent van de kosten recept voor de rest van het jaar.

Congres Handelingen

Medicare begunstigden hebben geklaagd over de donut hole sinds Medicare Part D begon in 2006 het Congres in 2010 geslaagd voor de Affordable Care Act tot de gezondheidszorg te hervormen. Onder andere dingen, zal deze wet medicijnen meer betaalbaar voor senioren te maken door de geleidelijke afschaffing van de Medicare Part D doughnutgat in fasen tot 2020, wanneer het volledig verdwijnt. Part D begunstigden die in de donut hole in 2010 daalde kreeg een $ 250 cheque met de teruggave.

Donut Hole Relief

Part D begunstigden die in de donut gat vallen in 2011 krijgen 50 procent korting op merknaam voorgeschreven medicijnen, die door de fabrikant van het geneesmiddel te ontvangen, totdat ze de donut hole te verlaten. Bovendien zullen ze 7 procent korting op de kosten van generieke geneesmiddelen ontvangen. De kortingen, ongeacht of u uw recepten te vullen bij uw plaatselijke apotheek of via postorder te passen. Je moet niet te doen om deze kortingen te krijgen.

uitbanning Schedule

In 2013 en 2014, zal Part D begunstigden een 2,5 procent merknaam korting te krijgen, in aanvulling op de 50 procent korting. Dat merk korting stijgt naar 5 procent in 2015 en 2016, daarna stijgt met 5 procent per jaar totdat hij raakt 25 procent voor 2020 en verder. In combinatie met de korting van 50 procent fabrikanten, zal dat betekenen begunstigden betalen slechts 25 procent van hun drug kosten, en de donut gat zal worden gegaan. De korting op generieke geneesmiddelen zal stijgen tot 14 procent in 2012 tot 21 procent in 2013, en vervolgens te verhogen met 7 procent per jaar tot 2020 toen het 75 procent zal zijn, waardoor de begunstigden om slechts 25 procent te betalen uit eigen zak.

Share This Post