Index / Bedrijf / Wat voor soort credit check Do banken voor de werkgelegenheid?

Share This Post

Bedrijf

Wat voor soort credit check Do banken voor de werkgelegenheid?

Sommige werkgevers voeren credit controles op potentiële en huidige medewerkers en de resultaten gebruiken bij hun beslissingen de werkgelegenheid. Omdat mensen die in de banken werken toegang tot grote hoeveelheden geld hebben, kan een bank eisen da

Advertisement

Sommige werkgevers voeren credit controles op potentiële en huidige medewerkers en de resultaten gebruiken bij hun beslissingen de werkgelegenheid. Omdat mensen die in de banken werken toegang tot grote hoeveelheden geld hebben, kan een bank eisen dat de werknemers hebben, en te onderhouden, hoge credit scores.

Werkgever Credit Controles

Individuele werkgevers, met inbegrip van banken, kan krediet controles gebruiken als onderdeel van hun huur of interne promotie proces. Werkgevers draaien credit controles om verschillende redenen, waaronder een geloof dat een werknemer die op verantwoorde wijze beheert zijn de financiën een betere werknemer en de bezorgdheid dat een werknemer die financieel vastgebonden kan worden afgeleid op het werk en misschien in de verleiding om te stelen zijn. Omdat medewerkers van de bank hebben vaak toegang tot zowel contant geld en gevoelige persoonsgegevens die behoren tot de klanten van banken, banken vaak plaats een hoge prioriteit op de resultaten van de werknemer krediet controles.

Credit Report Beperkingen

De Fair Credit Reporting Act (FCRA) beperkt de tijdsduur dat kredietbureaus negatieve informatie over een credit verslag kan noemen. De meeste negatieve informatie kan worden gerapporteerd voor slechts zeven jaar, hoewel een faillissement op een rapport voor maximaal 10 jaar kan blijven. Echter, deze wet geldt alleen voor aangevraagd voor werknemers maken van minder dan $ 75.000 per jaar krediet verslagen. Als iemand geldt voor een baan die meer dan $ 75.000 verdient, kan het kredietbureau enige en alle informatie die zij heeft in haar administratie zijn onder andere, zonder verwijzing naar de lengte van de tijd.

Uitleggen negatieve informatie

Als u negatieve informatie over uw credit verslag en besluiten te solliciteren naar een baan bij een bank, bereid zijn om uw situatie .Explain de hiring manager dat uw credit verslag bevat negatieve items uit te leggen voordat hij werkt met de credit check en vertel hem wat je hebben gedaan om de situatie recht te zetten. Als uw krediet problemen waren te wijten aan omstandigheden buiten uw controle, zoals een medisch probleem of verlies van baan, bieden de documentatie van de situatie.

Jou rechten

Als een bank of een andere werkgever, ontkent u tewerkstelling of een promotie vanwege uw credit verslag, moet hij openhartig over zijn redenen. Het moet u ook een kopie van uw credit verslag, samen met de naam van het kredietbureau dat het rapport opgesteld. U hebt het recht om negatieve informatie over uw credit verslag dat u gelooft niet waar is uitdagen.

Share This Post